Jump to content

Anyák napja, a saját készítésű ajándékok klasszikusa

2016. 05. 01. 09:00

Az anyák napi ajándékozás sem könnyebb dilemma, mint a többi ünnep. Egy napra, különösen arra a néhány percre szerettünkre figyelünk, csakis rá. Szeretnénk neki adni valami személyeset, ami NEKI és RÓLA szól. Gondolkodjunk virág mellé bátran valami saját készítésű otthoni díszben, finomságban!

Virágtartó:

A virágok tartásának ezen nemes egyszerűséggel készíthető formája valósággal visszavisz a gyerekkoromba, amikor minden rokonnál és ismerősnél lógtak hasonló alkotások a nappalikban. Vágjunk 8 db 4-5 m (egyforma) hosszúságú vastag spárgát vagy vastag színes fonalat, majd fogjuk össze őket és csomózzuk egyik végét. Oszlassuk négyfelé a fonalszálakat (4xkét szál), majd a főcsomótól egyenlő távolságra, kettesével készítsünk duplacsomót. Utána válasszuk szét a megcsomózott szálakat, s a szomszédjával csomózzuk, szintén duplán, az első körhöz képes nagyobb távolságra, az alatta elhelyezkedő csomóktól. Majd újra válasszuk szét a párokat, s megint a szomszédjával csomózzuk. Az ábra sokat segít. A végén fogjuk mind a nyolc szálat egy kézbe, s a kívánt magasságnak megfelelően kössünk a végére egy nagy csomót, ami majd tartja a felfüggesztésnél az egésze remekművet.

Konyhai fakanalak másképp

Fel lehet frissíteni a megunt fa szedő- és salátakanalakat egy kis festéssel. Ragasszunk maszkoló szalaggal csíkot a nyélre, majd festhetjük az Édesanya kedvelt színeivel, akár többel az eszköz nyelét. Hobbi, akrilfesték használata ajánlott.

DIY bőrradír

Az Édesanyák kényeztetéséhez készítsünk házi bőrradírt. Legyen tökéletes a belsővel és ízléses a külsővel felruházott az ajándék. Keverjünk össze 1 adag kristálycukrot fél adag kókuszolajjal, 1 cirom reszelt héjával, fél citrom levével és 5-5 csepp citrom illetve borsmenta illóolajjal. Tökéletes kombináció az elhalt bőrhám eltávolítására, a kókuszolaj hidratál, ugyanakkor az illattársítás frissé, üdévé tesz. Helyezzük a bőrradírt ízléses, zárható üvegbe, díszítsük személyre szabott cimkével.