Jump to content

Pihe-puha tablet tartó

2016. 06. 11. 14:28

Manapság, amikor már a telefonunk is okos, okosabb, mint mi magunk néha, a számítógépünk meg mobil, és zsebre tehetjük a világot, akkor bizony jól esik néha olyan kiegészítőkkel találkozni, amik ezeknek a fém-műanyag-üveg techno kütyüknek elveszik a rideg-hideg élét. A tablet tok varrás már régóta a listán van, de ma, amikor a kezem ügyébe került egy darabka pihe-puha filc rájöttem, hogy ebből fogom azt megvarrni.

Amire szükséged lesz: egy kb. A3 méretű vastag (3-4 mm) textilfilc, egy kisebb darab maradék vastag (3-4 mm) textilfilc, kis darabka tépőzár, olló, centi, varrógép.

Először mérd le a tablet-edet. Az enyém 17 cm széles, és 24 cm magas. Csak minimális ráhagyással dolgoztam, így kivágtam egy 36 cm széles (félbe hajtva 18 cm lesz) és 25,5 cm magas téglalapot. Dolgozhatsz ollóval, vagy körvágóval, mint én. Az eredmény szempontjából lényegtelen.

A maradék textilfilcből készítjük majd el a zárat és a csinos zsebet. Nekem a maradék most 10 x 15 cm-es zsebet és egy 3,5 x 15 cm-es lezáró pántot tett lehetővé. Először varrd rá a kis darab tépőzárat a lezáró pántra és a zseb közepére.

Utána varrd fel lezáró pántot a hátoldal közepére, felülre.

Majd ehhez a pánthoz pozicionáld elől a zsebet. Ne legyen túl feszes, de túl laza se. Gombostűzd oda, majd varrd fel.

Most gombostűzd össze a nyitva maradt oldalakat, és varrd össze ezt is.