Jump to content

Olcsó, egyszerű melegítő párnácskák

2016. 06. 12. 14:15

Nagyon szeretjük az egyszerű és nagyszerű dolgokat, és a mai ötletünk kiemelkedő példa erre. Mostanában – lehet, hogy a tavaszi fáradtság előszeleként, vagy ki tudja miért – de nagyon fázós lettem, a meleg vizes palack állandó kísérője az estéimnek, sőt van olyan, hogy napközben is az ölembe rakom, mert annyira fázom. A palack lötyögése viszont sokszor kergeti őrületbe családtagjaimat, így csendesebb megoldás után kellett néznem.

A melegítő párnácskák amúgy nem csak hőérzet javításra használhatók, de betegségek, fájdalmak esetén is remekül bevethetők! És nemcsak melegítésre (mikróban 600 W-on 2 perc, vagy hagyományos sütőben 150 fokon 12 perc), hanem hűtőborogatásra is első osztályú (4 óra a mélyhűtőben).

Amennyiben hagyományos sütőben szeretnétek melegíteni, akkor figyeljetek két dologra: a zokni magas pamut tartalmára (minél műszállásabb annál kevésbé bírja majd a melegítést!), és az elkötő zsineg teljes pamut tartalmára (hagyományos pékzsineg 100%-ban pamut).

Amire szükséged lesz:

zokni (magas pamuttartalommal), pékzsineg, rizs, befőző tölcsér

A zoknit vágd ketté a sarkánál. A befőző tölcsér segítségével töltsd meg rizzsel. Az asztalhoz ütögetve tömörítsd a rizst, és töltsd utána. Amikor késznek gondolod, kösd el a zokni száját nagyon erősen pékzsineggel.

A melegítő / hűtő funkción kívül a gyerekek imádni fogják, mert remekül lehet dobálni, játszani vele!