Jump to content

Szappankészítés lépésről lépésre

2016. 06. 22. 09:15

Két remek könyv, amely nélkülözhetetlen azok számára, akik szeretnének elmélyülni a házi (natúr)kozmetikumok, kézműves szappanok készítésének rejtelmeiben.

Dunát lehetne rekeszteni kézműves (s minek szépítsük, a csak annak mondott) szappanokkal, rendkívül színes a felhozatal, kiváló minőségű termékeket képesek előállítani a magyar készítők is. A többségük maga is a konyhában kezdte, saját célra készített szappant. Varázslatos dolog házilag szappant önteni, egyrészt az kerül bele, amit mi szeretnénk, válogatott alapanyagokkal dolgozhatunk, tetszés szerint formázhatjuk, színezhetjük. Kiaknázhatjuk a gyógynövények, természetes anyagok kedvező tulajdonságait, a kézműves szappanok számos jótékony hatást fejthetnek ki a bőr- és hajápolásban.

Mellőzhetjük az irritáló anyagokat, a mesterséges adalékanyagokat, a szappanokat ízlésünknek megfelelően illatosíthatjuk (ha szükségét érezzük). Interneten praktikák, receptek, tippek sokasága lelhető fel, ám a Szappankészítés lépésről lépésre c. kiadvány mégiscsak jobb választásnak tűnhet, hiszen koncentráltan járja körbe a témát, a szappanöntéshez szükséges tudnivalókat világosan, jól követhetően, fázisképekkel illusztrálva mutatja be. Természetesen szappanrecepteket is találunk a kötetben. A teljesség igénye nélkül megismerhetjük a rózsaszín buborékos szappan, a karácsonyi szappan, a tejszappanok, a mintás és nyomott szappanok készítési módszerét. Kezdők számára – szappanöntéshez szükséges alapanyagokkal – szép és hasznos ajándék lehet.

Bővebben a Cser Kiadó gondozásában megjelent kiadványról >>

Kozmetikumok – a téma, ami a nők többségét nem hagyja hidegen. A természetes alapanyagból készülő natúrkozmetikumok iránt egyre többen érdeklődnek, sokan a házilag elkészíthető krémek, ápolószerek, illatanyagok receptúráit is szívesen tanulmányozzák.

A Kozmetikumok készítése otthon c. kiadványban receptek sokasága lelhető fel, a kozmetikumokba alapanyagként felhasználható nyersanyagok – növények, gyümölcsök, növénykivonatok stb. – széles tárházának bemutatásával. A szerző a bőrápolásról is hasznos ismereteket ad át.

A Cser Kiadó gondozásában megjelent kiadvány kifejezetten inspiráló, az olvasó előbb-utóbb előrukkol egy-egy saját keverésű kozmetikummal; az első sikerélmény után pedig lehetetlen leállni.

A teljesség igénye nélkül néhány részlet a tartalomból: arclemosó paszta készítése, vaníliás arctisztító tömb, hidratáló szemkörnyékápoló gél, kamillás-mézes krém, fürdőzselé, csokis-vaníliás fürdőcsokoládé, kétfázisú testápoló, frissítő testpermet.

Bővebben a kiadványról >>