Jump to content

Készíts régi csempéből poháralátétet

2016. 07. 16. 10:03

Hányszor van, hogy megmarad 17 darab a konyha faláról, 9 a fürdőből. Rakosgatjuk jobbról- balra, áll a dobozban a padláson, bogrács mellett lapul a tárolóban. Mi most megmutatjuk Nektek, hogyan lehet ezekből az itt-ott kallódó darabokból díszes poháralétet készíteni!

Az elkészítéshez ezekre az alapanyagokra lesz szükséged:

- régi csempék
- decoupage ragasztólakk
- scrapbookpapír vagy bármi olyan papír, mit szeretnél viszontlátni a poháralátéteken
- kétkomponensű finomvonalas repesztő lakk
- antikoló paszta (bitumenes)
- oldószeres lakk
- filc csúszásgátló ragasztós korongok
- ecset

Először vágjuk méretre a papírokat, majd kenjük át a felületet ragasztólakkal. Helyezzük a felületre a papírt és várjuk meg, amíg teljesen megszárad a ragasztólakk (kb. 15-20 perc). Ezután a széleket csiszoljuk le finom szemcséjű csiszolópapírral.

Kenjük fel a finomvonalas repesztőlakk első fázisát. Ezt a fehér színű anyagot hagyjuk magától megszáradni, ne használjunk hajszárítót! Amikor teljesen átlátszóra száradt, vigyük fel a második fázist. Ehhez már bátran használhatunk hajszárítót, a finom repedések gyönyörűen ki fognak rajzolódni!

A repedések kiemeléséhez használjunk bitumenes antikoló pasztát, amit finoman dörzsöljünk a felületbe. A felesleget ronggyal töröljük vissza.Oldószeres lakkal kenjük át a felületet, ezzel a felület teljesen ellenálló lesz a lecsöppenő folyadékokkal szemben!

A legvégén ragasszuk fel a csúszásgátló filckorongokat és kész is vagyunk!