Jump to content

Tavaszi párnadekor stencillel és textilfestékkel

2016. 07. 21. 10:47

A tavaszi nagytakarítás mellett néhány egyszerű dekorációval is frissíthetjük otthonunk hangulatát. Ha nincs sok időnk, de mégis vágyunk egy üde színfoltra akkor ragadjunk stencilt, textilfestéket és egy párnahuzatot.

A textilfesték pamutvászon anyagot festésére alkalmas, tehát műszálas anyagra nem célszerű felvinni, mert az eredmény nem bírja majd a mosást, egyszerűen kikopik az anyagból.

A pamutvászon anyagot festés előtt be kell avatni mosással! Festés során tegyünk a huzat belsejébe egy kartont vagy fóliát, hogy a festék rostjain keresztül átjutó festék ne fogja meg a huzat hátsó részét. A stencil hátulját érdemes lefújni ragasztósprayvel, mert így biztos, hogy a festék nem fog a stencil alá szivárogni, a kontúrok precízek lesznek.

A mintázást kezdjük a levelekkel, amik a párna hátterét adják meg. A festéket szivacsecsettel, pamacsoló mozdulatokkal vigyük fel a stencilen keresztül.

Miután megszáradt (kb. 1 óra), helyezzük a stencilt a huzat közepére és fessük át a rózsát is. Hasznááljunk élénk színű festéket, akár metál változatban is.

Ezután távolítsuk el a belső védőréteget, majd sütőpapíron keresztül közepes hőfokon vasaljuk át mintát, ezzel fixálva azt.

Így a párnahuzatunk mosógépben 40 ℃-on mosható lesz.