Jump to content

Karácsonyi csomagolópapír

2016. 12. 24. 13:00

A környezettudatosság jegyében idén az ajándékok kötelező ruháját is mi magunk készíthetjük. Sőt a nagyobb gyerekek is simán beszállhatnak a gyártásba. Arra persze készüljünk lelkileg, hogy ezeket is széttépik a lelkes bontók.

Vágd körbe az ajándékot! Persze fontos, hogy karácsonyi mintát kapj, hogy ne csak valami egyszerű, megúszós csomagolásnak tűnjön a dolog.

Karácsonyi égősor ujjlenyomatból. Vegyél hagyományos postai csomagolópapírt, rajzolj fel különböző nagyságú köríveket, majd az ujjlenyomatoddal csinál belőlük égősort. 

Bohócpapírok. Ismét hagyományos csomagolópapírra lesz szükséged, amit aztán egy pompon és filctoll segítségével tudsz feldíszíteni karácsonyi bohóccá. Csak becsomagolt ajándékokkal működik. 

Fényképekkel. Megható ajándékköntös készülhet, ha a csomagra ráragasztod a közös fényképeteket.

Krumplinyomó. Ha gyerekkorunkban használtuk, akkor pont most miért ne tennénk? A krumpli ára ugyan igen magas lesz karácsonyra, de egy-kettő azért csak belefér a költségvetésbe. Vágd ki a krumpliból a mintát, majd vízfestékkel nyomd rá a papírra! 

Karácsonyi kiszúróból. A kiszuperált formákat is használhatod, úgy mártsd be festékbe, mintha a a lisztbe mártanád, majd mintázd fel a papírt!

Szivacsból nyomda. Egy vékony szivacsra rajzolj karácsonyi mintát, majd vágd ki és óvatosan mártsd bele a vízfestékbe! Vigyázz, hogy ne legyen benne túl sok festék, különben elázik a papír. 

Hasznosíts újra! Meggyepált térképek vagy újságpapírok születhetnek újjá csomagolópapírként, és így talán a heves bontás okozta rongálás sem fog fájni annyira. 

Ujjlenyomatból rénszarvas. Ha már a füzérsortól úgyis maszatos az ujjad, akkor miért ne lehetne felhasználni a rénszarvasfejhez? 

(Forrás: nlcafe.hu)