Most azonban egy olyan technikát ajánlok, mellyel nincs ilyen veszély, a tojás az ünnep elmúltával bátran elfogyasztható. (Éjszakára amikor úgysem látja senki, azért tedd a hűtőbe őket.)
- Főzz keményre néhány tojást, töröld szárazra a felületüket, majd várd meg amíg teljesen kihűlnek.
- Válassz szét rétegeire egy szép mintájú papírszalvétát, és vágd kis négyzetekre.
- Enyhén verj fel 1-2 tojásfehérjét.
- Helyezd a vékony szalvéta réteget a tojásra, burkold be és ecsettel kend be kívülről a tojásfehérjével. Ügyelj, hogy minél simább felület jöjjön létre, a gyűrődés később már nagyon nehezen javítható.
- Vágd le a maradék szalvétát, és dolgozd el ecsettel azt az utosó részt is. Hagyd teljesen megszáradni.
- A fényesebb hatás érdekében áttörölheted a tojást növényi olajjal is.
Ritka szerencse valahol fehér tojást találni, de ha sikerül, dolgozhatsz úgy is, hogy nem a tojás egész felületét burkolod be, hanem csak a kis motívumokat vágod óvatosan körbe a szalvétán és azokat a darabokat illeszted és ragasztod a tojásra. Gyönyörű lesz így is.