Jump to content

Flipflop papucsból csinos szandál

2017. 05. 20. 19:10

Ha meguntad a flipflop papucsod, vagy elszakadt a pántja, ne dobd el, inkább alakítsd át szandállá! Megmutatjuk, hogyan.

Szükséged lesz egy flipflop papucsra – vagy legalább egy ép papucstalpra –, egy régi, feláldozható pamutpólóra, valamint cérnára, egy ollóra és egy tollra.

A papucsról távolítsd el a pántokat, majd a talpban maradt lyukak köré – alulról - faragj egy kis mélyedést. Vigyázz, hogy ne lyukaszd ki még jobban a talpat!

A pamutpólóból vágj csíkokat, majd fond be őket úgy, hogy pántokat kapj. A pántokat úgy méretezd, hogy megnyújtva körbeérjék az első és második lábujjad közétől indulva a sarkadat, plusz még hagyj a végeken kb. 3-4 centi plusz anyagot.

Egy vékony, hosszúkás tárgy, például egy golyóstoll segítségével nyomkodd át a pántok két végét a lábujjak felé eső lyukon!

Alul csomózd meg mindkét véget, majd vágd le a felesleges anyagot, és a csomót nyomd bele az előzetesen kivájt mélyedésbe!

A pamutpólóból vágj ki még 4 darab csíkot, melyeket aztán a pánton áthajtva, hasonlóképp bujtass át a papucstalpak két-két másik lyukán, és alul legalább duplán megcsomózva rögzítsd!

A pántok lábujjak közé eső részét tekerd be cérnával!

(Forrás: nlcafe.hu)