Jump to content

Készíts jégtálat

2017. 06. 26. 15:25

Ha szeretnél valami különleges, extra dolgot tenni az asztalra a vendégeknek vagy éppen a családodnak, ne csak arra gondolj, hogy mit fognak enni-inni. Az is nagyon fontos, hogy milyen a tálalás módja. Még egy egyszerű vanília fagyi is különlegessé válik, ha nem a műanyag dobozból esszük meg, hanem leülve egy szépen megterített asztalhoz.

A különleges tálalás minden ételt finomabbá varázsol. Ehhez adunk most egy nagyon kreatív ötletet. Készíts jégből tálat!

Amire szükséged lesz a jégtálhoz:

  • Két fém vagy műanyag tál, amelyek hasonló formájúak, de méretben különbözőek
  • Fűszernövények
  • Gyümölcsök
  • Virágok
  • Víz
  • Ragasztószalag
  • Jégkockák

Hogyan csináld:

1. Töltsd meg a tálat félig vízzel! Használj forralt vizet, akkor a jég sokkal tisztább, átlátszóbb lesz.

2. Mossuk meg a kiválasztott díszítést. Választhatunk citrusféléket. A citromot, narancsot, lime-ot, vagy grapfruitot mossuk meg és utána vágjuk fel karikákra. Figyeljünk oda, hogy egyenletes karikákat készítsünk. Ha fűszernövényeket választunk, azokat is mossuk meg és válogassunk össze szebb szálakat. Ha virággal szeretnénk díszíteni, használhatjuk az egész virágfejet vagy éppen csak a szirmokat.

3. Helyezzük a tál aljába a díszítés egy részét.

4. Óvatosan helyezzük a kisebb tálat a nagyobba. Rakjunk bele valami nehezéket, például jégkockákat, ami lenyomja a felső tálat. Rögzítsük ragasztószalaggal a tálat a nagyobb tálhoz, így középen marad és nem csúszik el.

5. A díszítés megmaradt részét óvatosan rakjuk körbe a két tál közé. Ha nincs elég víz az alsó tálban, óvatosan öntsünk még hozzá.

6. Rakjuk a tálakat a mélyhűtőbe egy fél órára, aztán vegyük ki és ellenőrizzük le, hogy minden a helyén maradt-e. Ha szükséges, igazítsuk meg a tálat és a díszeket. Rakjuk vissza a tálat. Ezt megismételhetjük 2-3 alkalommal.

7. Hagyjuk a tálakat egy éjszakára a mélyhűtőben.

8. Vegyük ki a mélyhűtőből a tálakat. A felső tálat vegyük le. Ezt úgy tehetjük meg, hogy egy kis melegvizet engedünk bele.

9. Szabadítsuk ki a jégtálunkat az alsó tálból, úgy hogy kívülről engedjünk rá melegvizet.

(Forrás: otletes-otthon.hu)