Jump to content

Drágának tűnő, de olcsó DIY fali dekor tippek

2017. 07. 15. 08:40

Újságpapírokat a hálószoba falára? Igen! És nemcsak az újságpapírokkal lehet megoldani, hogy egyedi, olcsó, de drágának tűnő fali dekorációnk legyen, hanem akár gyerekrajzokkal, gyümölcs mintájú tapétával vagy parafából készült mintákkal.

Újságpapírokat, régi könyvek lapjait, borítóit laponként nem érdemes kidobni, mert laponként fel lehet használni fali dekorációnak. Akkor igazán szépek a papírok, ha mértani pontossággal kerülnek a falra, akár egymásra tologatva valamilyen alakban. A legegyszerűbb megoldás, ha nem közvetlenül a falra ragasztjuk, hanem egy, vagy több egymáshoz fűzött kartonpapírra ragasztgatjuk az újságpapírokat, és azt helyezzük fel a falra.

Az előszobában, de a nappaliban is jó megoldás, ha körülbelül 20 cm x 20 cm-es vagy 30 cm x 30cm-es tükrökkel pakoljuk tele a falat. Az Ikea jó megoldásokat kínál erre, a négydarabos ragasztóval ellátott tükör például csak 1690 Ft-ba kerül, ebből háromszor négy darabnyi tükör általában elég egy saroknyi falfelületre.

Ha valaki igazán egyedi megoldásra vágyik, olyasmire, amit biztosan nem lát senki más otthonában, akkor nézzen körbe a gyerekek rajzai közt, vagy rajzoljon saját maga. A sima fehér tapétára vagy akár közvetlenül a falra krétával, speciális festékekkel, de még akár a klasszikus krumplinyomó technikával is lehe rajzolgatni. A gyerekszobában az is megoldható, hogy a színezőkönyvekből vett  bármelyik mintát valamelyik sarokban falnyi nagyságúra kinagyíttatjuk, és hagyjuk, hogy a gyerekek maguk színezzék ki színes ceruzákkal, tollakkal, filctollal, krétával.

A glamour kedvelőinek a geometrikus mintákat ajánljuk, ezek elegánsak, és kétségtelenül divatosak. A legegyszerűbb, ha a már meglévő falra ragasztószalaggal alakítjuk ki a kívánt mintát, majd festőhengerrel és színes falfestékkel lefestjük a falat. Száradás után amint eltávolítjuk a ragasztószalagot, láthatóvá válik a minta. Választhatunk háromszögeket, rombuszokat, négyzetet, vagy akár csak a csíkokat is, amik keresztül-kasul haladnak a falon.

(Forrás: buzzfeed.com)