Jump to content

15+1 kreatív adventi naptár - 2.rész

2017. 07. 20. 10:07

Izgalmas majdnem egy hónapon át ünnepelni és készülni a karácsonyra, nyilván ezért is lettek annyira népszerűek az adventi naptárak. A csokoládés verzión kívül is rengeteg lehetőség vár ránk, ha gyermekeinket, vagy akár felnőtt szeretteinket kívánjuk vele megörvendeztetni. Összegyűjtöttünk 15+1 inspiráló ötletet - még van pár napod elkészíteni azt, ami a legjobban tetszik!

9. Szaloncukor- és csomagolópapír újragondolva

A maradék csomagolópapírokat vágjuk fel, vagy használjunk szaloncukorpapírt ennek az adventi csomagnak az elkészítéséhez, igazán olcsó és kedves megoldás, hiszen így minden egyes nap apró ajándékot bontogathat a címzett.

10. Dizájner stílus

Klasszikus barnapapír, piros díszek, valamint vászonszalag és egyforma dobozok szükségesek ehhez az adventi naptárhoz, aminek fontos apropója, hogy az utolsó csomag kicsit nagyobb a többinél. Mivel mind egyforma (egyet kivéve), nehéz előre kitalálni, hogy melyikben mi rejlik. Viszont olyan szépek, hogy mutatós díszét képezik a lakásnak addig is, míg az ajándékozott felbontogatja őket.

11. Mindenféle méretben

Ha nem szeretnénk alkalmazkodni, és különböző méretű ajándékokat szeretnénk adni, akkor válasszunk egyforma és egységes csomagolóanyagot. Tény, hogy nem éppen környezetbarát ez a megoldás, de legalább a kandallóba való begyújtáshoz használhatjuk utána a papírcsomagolókat. Vicces lehet, ha különböző méretű dobozokat gyűjtünk össze, de az ajándékok nem alkalmazkodnak ehhez, így aztán valóban mindig meglepetés, hogy mit rejtenek az egy-egy nap dobozkái. Wc-papír guriga is szolgálhat a szaloncukorszerű, kerek ajándékok tárolójául, például zoknik számára.

12. Fából barkácsolt

Anyukák és apukák egyaránt, vagy közösen is elkészíthetik a fából készült adventi naptárat. Az ablakos verzió bonyolultabb, de ki is fúrhatjuk a fát, és beleültethetjük az ajándékokat. Vállalkozó szelleműek festhetnek is rá, lehetőleg környezetbarát festékkel.

13. Apró textiltasakokból

Szintén viszonylag olcsó megoldás, ha kis textiltasakokat veszünk, vagy varrunk maradék anyagokból. Akár egy karácsonyi égősorra kötve is fellógathatjuk őket a lakásban, vagy a teraszon.

14. Egyenként díszített

Igen sok munka elkészíteni ezt az egyenként hímzett alkotást, de akinek nincs rá ideje, az üzletekben is kapható hasonló termék. Mindenesetre aranyos, hogy minden napnak megvan a saját figurája, ami már kedvelt szokás a csokoládés adventi naptárak révén.

15+1. Műanyag dobozok felhasználásával

Apró műanyag dobozokból is készíthetünk adventi naptárat, amely a karácsony eltelte után kiváló tárolója lehet a kis csecsebecséinknek, amiknek mindig nehéz rendszerezett helyet szerezni a lakásban. Ha színes dobozokat szerzünk be, egyszerűbb lesz megjegyezni és elkülöníteni a különféle tartalmakat, mindössze a címkét kell majd kicserélni.

Még olcsóbb megoldás, ha már használt műanyag dobozkákat alakítunk át az adventi naptárunkhoz, például poharak, gyurmatartók kiválóak lehetnek erre a célra.

(Forrás: hajraegeszseg.hu)