Jump to content

Készíts hűsítő permetet a lakásba

2017. 09. 22. 11:00

Csupán két összetevőre van szükség a hűsítő permet elkészítéséhez: így csináld!

A légkondicionáló berendezés használatát nem mindenki engedheti meg magának, a ventilátor pedig csupán a levegő keringetésére alkalmas, tényleges hűtésére nem, számos módszer létezik azonban, amellyel felerősítheted hatását, vagy éppen más módon kelthetsz hűsebb érzetet a lakásban.

A megfelelő árnyékolás például elengedhetetlen, de vannak, akiknek a hideg vizes felmosás vagy éppen a jégkockák kihelyezése és a gyakori zuhanyozás válik be.

Nem véletlen azonban az sem, hogy hőség idején az utcákon is előszeretettel alkalmazzák a vízpermetes kaput a járókelők hőérzetének javítására, a víz, vagyis annak párolgása ugyanis hőt von el az adott felületről, amellyel érintkezik, így téve hatékonnyá az olyan egyszerű házi praktikák alkalmazását is, mint amilyen a hűsítő spray.

Az otthoni hűsítő permet elkészítéséhez elsősorban vízre van szükség, amelyet szórófejes flakonba kell tölteni, majd onnan permetezni magadra vagy éppen a ventilátor felé, ami kellemes érzetet keltve fújja majd vissza azt.

A sima vizet érdemes azonban kiegészíteni különféle, hűsítő hatású illóolajokkal is, amely kategóriában tökéletes lehet például az eukaliptusz, a levendula és a menta.

A tökéletesebb hatás érdekében időnként néhány jégkockát is adhatsz a folyadékhoz, de szintén jó megoldás, ha hűtőszekrényben tárolod, amikor éppen nem használod.

(Forrás: femina.hu)