Jump to content

Ötletek WC-papír-gurigából - 1.rész

2017. 09. 26. 10:41

Olló és ragasztó, némi festék és színes papír, szalagok és zsinórok. Ennyi, de sokszor még ennyi sem kell ahhoz, hogy valami teljesen mást, újat és szépet hozz ki a gurigákból. A tárgyak nagy része könnyen elkészíthető gyerekekkel is, de van, amelyik már komolyabb kreativitás igényel. Lehet, hogy hihetetlen, de létezik már az amatőr kézműves csoportok között olyan, amely kimondottan a toilet roll arttal foglalkozik, vagyis a WC-papír-gurigákat dolgozza át művészi szinten.

Innen elleshetsz néhány ötletet, hogy mi mindenre is használható a kartonhenger, és arról is meggyőződhetsz, hogy a végeredményről alig lehet megmondani, hogy eredetileg a WC-ben tett jó szolgálatot. 

Csomagolópapírnak és meglepetéstasaknak is jó alapanyag a guriga. A két szélét szétlapítva és lezárva apró ajándékokat, édességet lehet bele rakni.

Ez a rusztikus-modern stílusban készült 3D-s kép szétvágott WC-papír-gurigából készült. A szétnyomott, szürkére festett szeletkék mintába összeragasztva nagyon jól mutatnak.

Csak egy szép csomagolópapírral, matricával vagy szövetdarabbal kell bevonni a gurigából kivágott karikákat, és kész a szép szalvétagyűrű.

Felszabdalva és egy képkeretbe applikálva is mutatós dísztárgyakat lehet készíteni a kartongurigából, amelyet különböző színűre érdemes festeni.

(Forrás: femina.hu)