Jump to content

Ne dobd ki a régi autógumikat - Így hasznosítsd újra

2017. 10. 03. 09:21

Rengetegen emlékezhetnek gyerekkorukból a használt autógumiból barkácsolt kerti hintákra. Most más kreatív módszereket is bemutatunk.

Elképesztő bútorok

Egy alapos tisztítás után akár meseszép bútort is készíthetünk a kiselejtezett alkatrészből. A megtisztított gumit ragasztózzuk be, vonjuk be pár réteg vékony szivaccsal, majd burkoljuk be kötéllel, vékonyabb spárgával vagy akár szövettel is. Persze azt is megcsinálhatjuk, hogy a leendő ülőalkalmatosságnak csak a belsejét béleljük ki, míg a külső felületeket lefestjük.

Cserép új köntösben

Egy kevés festék segítségével igazán dekoratív és modern kerti díszt barkácsolhatunk pár használhatatlan gumiból. A színes, nagyobb méretű verzió kiválóan alkalmas lehet a kisebb fák, bokrok köré egyfajta kaspó funkcióban is, sőt az is biztos, hogy ez a megoldás nem fog eldőlni viharos időben. A fűvel beültetett gumik pedig akár ülőkeként is szolgálhatnak.

Kertbe, teraszra

Persze akár a fűszernövényeinket is elültethetjük egy-egy lomnak hitt gumiba, de akár kreativitásunkat is kiélhetjük és mozaikszerűen feldíszíthetjük vagy kifesthetjük ezeket a darabokat. Egy-egy gumi, akár a sziklakertben is jól jöhet, hisz nem csak könnyű felépíteni, de stabilabbá is teheti a meredek lejtőkre telepített kertet.

Nem csak hinta lehet

A régi fáról lelógatott hinta mellett a kisebb gyerekeknek akár kakashintát is készíthetünk, ha félbevágjuk az újrafelhasználandó darabot. Egy kevés festék segítségével az unalmas fekete színt könnyen átváltoztathatjuk katica- vagy akár darázsmintás játékká is. Ha egy egész lerakatnyi kacatunk van, akkor akár mászókaszerű erődítményt is építhetünk, persze itt sem árt, ha bevetünk egy két vidám színű festéket.

(Forrás: kezmuvesseg.hu)