Jump to content

Ékszertartó megoldások

2017. 10. 29. 08:46

Örökös probléma a nőknél, hogy egyszerűen hova és hogyan is pakolják el az ékszereiket. A nyakláncok összegubancolódnak, a fülbevalóknak folyton eltűnik az egyik fele. Erre a problémára kerestem most pár érdekes megoldást.

A legtöbb DIY projekt keretében készült mű ötlete ugyanazon alapul, egy otthonunk stílusához illő képkeret hátuljához  fa, parafa lapot erősítünk, amit előtte mutatós papírral, textillel is beboríthatunk. Az ékszerek a keret oldalai közé kifeszített zsinóron függenek, vagy ragasztással, csavarozással, esetleg kis szegekkel felszerelt akasztón, kampón, fogason, kulcstartón függenek.

Érdekes ötlet a rusztikus faág stabil tartó talpba illesztése, és felékszerezése is.

Egyedi megoldásként jelenik meg a több rekeszes evőeszköztartó átváltozása ékszertartóvá.

A fent bemutatott darabok mindegyike szükség vagy porosodás esetén eltüntethető, sőt alapból a szekrényajtó belsejére is szerelhető. Az a megoldás, ahol dekoratív akasztók közvetlenül a falra kerülnek viszont állandó darabbá válnak. Ez is egy nagyon látványos alternatív megoldás lehet, hiszen szép akasztókból, fogantyúkból nincs hiány.

Nem csak akasztókat erősíthetünk a falra, használhatjuk e célból a most oly divatos Umbra műanyag fali virágokat is. Nem véletlenül jutottak eszembe, nemrég szereztem be egy csomaggal a Stile Interio – ból, és most a hálóm falát díszíti. Erre próbáltam ki fellógatni a bejegyzés kedvéért az ékszereim egy részét, és szerintem jól mutatnak rajta. A felszerelés egyszerű, apró szögek vannak a készlethez, amire a virágfejeket csak rá kell pattintani.

Fogasokra is lógathatók a rendszerezendő bizsuink, sőt  akár a mostanában olyan elterjedt ajtó tetejére illeszthető fogasok is remekül beválnának a célra.

A bemutatott megoldások inkább az akasztva tárolandó nyakláncoknak kedveznek, a kis gyűrűk, fülbevalók és egyéb apróságok ötletes tárolása egy későbbi bejegyzés témája lesz.

Te hogyan tárolod ékszereidet? A bemutatottak közül melyik megoldás a szimpatikus?

(Forrás: stileinterio.hu)