Jump to content

Praktikus DIY ötletek, melyek hasznosak lehetnek háztartásunkban - 1.rész

2017. 12. 21. 09:00

A mai világban az újrahasznosítás nagyon fontos, így most mi is olyan háztartási DIY-eket mutatunk, melyek ennek jegyében készültek.

A muffin papír nem csak akkor lehet hasznos, ha süteményt akarunk sütni. Rengeteg módon felhasználhatjuk még a háztartásban egy kis fantáziával. Egyik ilyen lehetőség a befőttesüvegek dekoratív díszítésére. Ezek a kis papírsapkák teljesen megváltoztatják a befőttek hangulatát és díszévé válnak a lakásnak.

Egy hosszúkás fadoboz és sok-sok hurkapálcika segítségével nagyon praktikus késtartót hozhatunk létre, amelyet állítva és fektetve is használhatunk. Nincs többé gond a kések tárolásával.

Ha a főttkukoricát le szeretnénk választani a kukoricacsőről, számíthatunk rá, hogy a kukoricaszemek szerteszét peregnek. Ezt megelőzhetjük, haegy kuglófformát használunk a kukoricaszemek felfogására.

Parafadugó segítségével sokféle dolgot alkothatunk. Ilyen praktikus dolog egy tűpárna is, Bármikor tudunk belőle újat készíteni, ha elveszlik és nem kerül semmibe. Ha kicsit kreatívak vagyunk, vicces formákat is kialakíthatunk belőle.

Szerettél legózni gyerekkorodban? Akkor ez a te megoldásod. Legóbol hasznos dolgokat is lehet készíteni, nem csak játszani vele. Készíthetünk belőle például kulcstartót. A család minden tagja választhat magának egy színt. Vége a kulcsok elkeveredésének.

(Forrás: otletes-otthon.hu)