Jump to content

Készíts havi programtervezőt!

2018. 01. 27. 10:53

Az augusztus eléggé kaotikusra sikerült nálam, ezért is elhatároztam, hogy készítek egy havi beosztást. Mivel már nem tudom követni, hogy ki, mikor, hova megy és jön, ezért nagy segítség lesz számomra a havi programtervező. Készíts te is hasonlót otthonra, hogy mindig képben legyél a napi teendőkkel.

Hogyan készült?

Először is megszerkesztettem egy havi beosztó sablont, amit kinyomtattam fekete-fehérben. Ezt a sablon le tudod tölteni itt, amit én használtam vagy megszerkesztheted kézzel is és utána az üreset fénymásolással sokszorosíthatod. A napok és hónap mellett készíthetsz egy heti rublikát is, hogy melyik hétben tartasz éppen. Nekem ez most nem volt fontos.

Töltsd ki!

A sablont minden hónapban használni tudod, csak ki kell töltened az adott hónap szerint. Én egy októberit töltöttem ki, ahol szerdától indul a hónap. Ezt szépen be kell írogatni a sarkokba. A nem használt napokat ki lehet húzni vagy beírhatod az előző hónap napjait, de üresen is hagyhatod. 

Tedd egyedivé

A saját beosztásodat ezek után azzal dekorálod, amivel szeretnéd, itt minden a fantáziádra van bízva. Használhatsz különböző zselés tollakat, ceruzákat, matricát, dekortapaszt, konfettit, fonalat és minden mást, ami most nekem nem jutott eszembe.

Én egy eléggé egyszerű nyomtatott, ragasztott verziót készítettem. Kinyomtattam egy ingyenes mintát, ami nagyon tetszett, kivágtam őket és elhelyeztem a papíron. Szeretem előre megkomponálni a mintát, így látom milyen lesz az összkép, anélkül, hogy felragasztottam volna őket.

Hova kerüljön?

A beosztást olyan helyre tedd, ahol minden nap látod. A legjobb, ha valahova fel tudod ragasztani vagy ki tudod tűzni. Például ragaszd fel az előszobai falra (dekortapasszal), így minden egyes alkalommal, amikor ki-be mész, látni fogod. De teheted a dolgozószobádba is, feltéve ha van olyanod és sűrűn használod. Nálunk a hűtőn lett a helye, mert sokat vagyok a nappaliban/konyhában és a konyhaasztalon dolgozom.

Vezesd!

Ha készen vagy mindennel, feltetted ahova szeretted volna, akkor írd bele a havi programot. Ne felejtkezz el róla, mert akkor nem lesz semmi értelme az egésznek. Ha feledékeny vagy, akkor írd rá a szülinapokat, névnapokat, de akár a heti ebédmenüt is vezetheted rajta. Tegyél mellé egy ceruzát vagy egy tollat, ami mindig kéznél lesz, amikor kell.

 

(Forrás: kezmuvesseg.hu)