Jump to content

Csipkeminta süteményen

2018. 01. 31. 10:30

Nagymamáink helyenként már megsárgult csipkéi reneszánszukat élik, kretatív felhasználásuk az öltözködéstől a dekoráción át a konyhai felhasználásig terjed. Konyhai?! Na igen.

A mutatványhoz nem kell más mint egy darab csipke. Válasszunk olyat, amit annyira nem sajnálunk, nehogy pl. a brüsszeli vak apácák 1800-as évek végén készült pókhálófinomságú munkája rossz véget érjen. Ehhez a felhasználási módhoz jobb is valami robosztusabb darab. A tészta pedig, amibe a nyomatot készítjük, ne legyen se ragadós se kelt tészta.

Én linzer tésztával csináltam. A képpel ellentétben először kiszaggattam a korongokat, és csak azután nyomdáztam. A kisült sütiken – mivel nem kelt a tészta  – csodálatosan kivehetőek a minták. Még egyáltalán nem késő egy húsvéti linzert megbolondítani!

(Forrás: kép: mariannkonyha.blogspot.com)