Jump to content

Őszi dísz, szezonális gyümölcsből: avagy almából koszorút

2018. 10. 25. 16:00

A koszorú remek dekoráció. Lakásba és ajtódísznek is kiváló. A szokásos makkból, tobozból és falevélből készült változatok mellett, ismerd meg a szárított almából készíthetőt. 

Ez a koszorú nem fog minden szomszédod ajtóján visszaköszönni az biztos!

Erre lesz szükséged

- kb. 20 cm átmérőjű vesszőből készült koszorú alap
- három darab piros alma
- kés 
- ragasztó pisztoly
- makk és csillagánizs

Elkészítése

Szeleteljük fel az almákat kb. fél centiméter vastagságúra. Az almaszeleteket rakjuk előmelegített sütőbe (200 °C fok), résnyire hagyjuk nyitva a sütő ajtaját, mert így lehet l kiszárítani az almaszeleteket. 

Ha megvan és kisé már hihűlt az alma, akko jöhet a ragasztó pisztoly és a koszorú. Előbbi segítségével utóbbira tegyük rá az alma szeleteket, a makkot és az ánizst. Szabályos vagy szabálytalan? Mindenhogy jól mutat majd az elhelyezés. Végezetül tegyük rá az akasztót, és kész is. 

 



(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: flickr.com)