Jump to content

Látványos és hangulatos: készíts képet faliórából

2018. 10. 27. 09:00

Kattog, ketyeg, nem hagy éjjel aludni? A legtöbb falióra bizony túl hangos ahhoz, hogy ne a szekrénybe végezze. Hacsak nem adsz neki egy második esélyt, mint nappalid megszépítője.

A faliórákból manapság olyan szépeket és esztétikusan megfestetteket találni, hogy az ember inkább nézegetné a fali díszként, mintsem óraként használná. Utóbbi kifejezetten bosszantó tud lenni, ha a szóban forgó óra a percek múlását hangos kattogással adja tudtunkra, éjszaka.

A kattogás miatt nem kell megállnia az időnek, sőt még a szekrénybe sem kell száműznöd kedvenc faliórád, egyszerűen csak át kell alakítani egy kicsit, hogy szemgyönyörködtető faliképként létezzen tovább.

Órából képet

Nagyon könnyedén képpé varázsolhatod az órát, csak néhány dologra lesz szükséged:

- falióra
- akril festék
- ecset
- mintás szalvéta vagy fénykép
- decoupage ragasztó

A folyamat

Általában a legtöbb órának van üveglapja, amit le is szerelhetünk a munkálatok előtt, de rajta is hagyhatjuk az órán, mert igazából nem befolyásolja a végeredményt.

Ha eldöntöttük az üvegmizériát az első feladat az óra lefestése fehérre, amit utána hagyjunk megszáradni.

Alaposan kenjük be ragasztóval az óra felületét, és helyezzük rá a kiválasztott szalvétát vagy fényképet. Előbbi esetén figyeljünk arra, hogy csak a szalvéta mintás rétegét használjuk, és arra a szalvéta ne gyűrődjön be, ne szakadjon el.

A ragasztás után hagyjuk megszáradni, és már mehet is a falra!

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)