Jump to content

Bőrkímélő, tiszta, vegyszermentes: őblítő házilag

2018. 10. 28. 09:00

Aki kapott már allergiát, bőrkiütést mosószertől vagy öblítőtől, az tudja milyen fontos a természetes alapú mosószerek választása. Mert attól, hogy valami bio nem haszontalan! Próbáld ki a házi készítésű öblítőt, és garantáltan nem vágysz majd másikra.

A boltban kapható öblítők előnye, hogy nem kell az előállításukkal bajlódni, viszont hátrányuk is van, például ha bőrünk túlérzékeny bizonyos összetevőire, mert akkor jönnek csak a vörös kiütések és a viszketés.

Szerencsére nem kell lemondanod az öblítő varázsáról még akkor sem, ha utóbbi eshetőség fennáll, mert saját kezűleg is elkészítheted a finom illatú mosószert, mert csak négy összetevőre van szükséged:

- 5-6 evőkanál szódabikarbóna
- 9 deciliter felforralt víz
- 1 deciliter almaecet
- 30 csepp illóolaj a kedvenc illatodból

Elkészítése

Végy elő egy nagyobb flakont – kb. 1 litereset – és egy lavórt. Utóbbira azért lesz szükséged, mert az ecet és a szódabikarbóna reakcióba lép majd egymással, és habot képez, ezért ésszerűbb az összetevőket a lavórban összekeverni, hogy ne fusson ki a tárolására szánt 1 literes flakonból.

Tehát először öntsd vizet a lavórba, majd add hozzá az ecetet és a szódabikarbónát, s alaposan keverd össze. Bizony nagyon fog habozni!

A kapott egyveleghez add hozzá kedvenc illóolajodat és rázd össze. Ha kész, akkor öntsd át a falkonba és hagyd még szellőzni egy kicsit.

Minden mosáshoz 50 millilitert adj.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)