Jump to content

Odakozmált hús, ragadós zsírlenyomat? Mindenre van házi megoldás!

2018. 11. 02. 08:00

Sajtmaradék, makacsul ragaszkodó zsírok csupán néhány kellemetlen vendég, akik nem akarnak távozni az étkezés után a lefolyóba. Ezzel az egyszerű praktikával, azonban megszabadulhatsz tőlük.

 

Létezik olyan sütési maradék, és egyéb szennyeződés, amivel alig, sőt szinte nem is tud leszámolni a bolti szer. Ez persze nem azt jelenti, hogy az otthoni filléres zsíroldó is feladná a harcot, sőt ép ellenkezőleg. Erre lesz szükséged a csodaszerhez:

  • szódabikarbónára
  • drótmosogatóra
  • oxigénnel dúsított vízre

A folyamat

Alaposan szórd meg szódabikarbónával az érintett edényt, lábost, tepsit majd locsold meg oxigénes vízzel és mehet rá még egy adag szódabikarbóna.

A maximális hatás érdekében legalább fél órára hagyjuk benne a masszát, ha lehet még tovább is.

Jöhet a nehéztüzérség a drótmosogató, amivel alaposan sikáld meg a felületet, majd öblítsd el. Ugye, hogy mennyivel jobb?

Az alumínium tepsik és edények különleges bánásmódot igényelnek, holnap lerántjuk a leplet a leghatékonyabb alumínium tisztítókról.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)