Jump to content

Asztaldísz, ami mellett a bejgli is finomabb: fenyőfa tobozból

2018. 12. 21. 17:05

Az ünnepi hangulat derekán minden a karácsonyfáról, ajándékról, mikulásról, rénszarvasról szól, legalábbis ami a díszeket és dekorációt illeti. A sort bővítve, mutatunk egy csodálatosan szép asztaldíszt, ami minden karácsonyi menü mellett megállja a helyét.

A véghajrában szinte alig marad idő arra, hogy beszerezzük a lakásdíszítéshez szükséges alapanyagokat. Sőt, minden értékes percet inkább a sütés, ajándékvásárlás és csomagolás és takarítás hármasával töltjük. Karácsonyi díszítések nélkül azonban nem az igazi az ünnepi halászlé sem, így mutatunk egy pillanatok alatt elkészíthetőt.

Karácsonyfadíszekből milliónyi változat létezik. Ilyen például a kartonból és selyemanyagból készíthető dísz vagy, tobozok felhasználásából készült.

A mini karácsonyfadíszhez tobozra és cserépre lesz szükség. Az elkészítése nagyon egyszerű! Ültessük be a tobozokat egy kisebb cserépbe, majd a tetejükre ragasszunk egy-egy méretes ezüst csillagot. A tökéletes hatás elérése érdekében fessük be a tobozokat zöld festékkel, és szórjuk meg egy kis csillámporral.

A mini karácsonyfa ellentéte az óriási karácsonyfa, amihez egy tucat tobozra lesz szükséged. Az elkészítése hasonló, mint az előző kis fácskáéhoz, csupán annyiban tér el, hogy a tobozokat fenyőfa formában egymásra ragasszuk. Ha megvan, fújjuk le zöld színűre, és helyezzük földes cserébe. Mehet is az asztalra, vagy a nappaliba dísznek!

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)