Jump to content

Sminklemosó házi kivitelben - ha épp kifogyott a bolti

2019. 01. 31. 17:05

Olcsó, egyszerű, és bőrbarát. Nagyjából ezzel a három szóval jellemezhető az alábbi, bárki által könnyedén elkészíthető sminklemosó.

 

Az amit az ember a saját két kezével készít megbízhatóbb, mint a boltba vett társa, habár esztétikailag sokszor rémisztőbb is. Jelen esetben azonban az eredmény ugyan olyan lesz, mintha valamelyik bevásárlólánc polcáról vette volna a terméket, annyi különbséggel, hogy nem lesz benne kemikália. Tudta, hogy a kozmetikai ipar által előállított lemosó pl. tartalmazza a következőket? Ásványolaj, izopropil-palmitát, Polietilén, cetet-20, szorbinsav, metil, butil-parabén, propil-parabén, vanillin, titán-dioxid. Nem hangzanak bizalomgerjesztően.

A házi készítésű sminklemosó tökéletesen megfelel a célnak, még úgy is, hogy a fent felsoroltak közül egyet sem tartalmazza. Semmi perc alatt tünteti el a szemfestéket, és a sminket.

A hozzávalók könnyen beszerezhetőek bármelyik drogériából. Szükség lesz: 2 evőkanál varázsmogyoróra, 2 evőkanál olajra (lehetőleg jojoba vagy mandula olaj legyen), 2 evőkanál vízre (használjon szűrt vizet).

Az elkészítése: Meglepően egyszerű lesz, készüljön fel! Tegye az összes hozzávalót egy tégelybe, vagy kimosott, üres tusfürdős palackba, majd jól rázza azokat össze. Egy nedves vattával vigye fel az arcára. Nos ennyi volna. Tárolási ideje ne haladja meg a hat hónapot.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)