Jump to content

Karikás szemek ellen is van profi házi gyógymód

2019. 02. 25. 17:05

A szemkörnyéki bőr nagyon vékony és érzékeny, így egy álmatlan éjszaka, sírás-rívás, esetleg egy átbulizott éjszaka könnyen megviseli. Az emberek elsősorban az arcot nézik meg, így a karikás, puffadt szemek nem keltenek túl jó benyomást. Íme néhány bevált házi praktika, ami a fáradt szemet frissé varázsolja.

Az első trükk a hideg tea filter. Ez leginkább a bedagadt szemeknek tartogat megnyugvást, hiszen hamar lelohassza a duzzanatot. Segít kisimítani a ráncokat és a finom vonalakat.
A kissé már-már közhelyessé vált uborka karikák tényleg beválnak. Készíthetünk belőle turmixot, amit szintén a szem környékére kell helyezni – persze nem folyós turmixra kell gondolni – majd 15 perc után lemosni. Frissíti, és csökkenti a szem duzzanatát.

Akár hiszed, akár nem, a krumpli is hatásos. Legfőképpen azért, mert olyan enzimeket tartalmaz, amelyek bőrfehérítő hatással bírnak, így a szem környéki karikákat könnyedén eltüntetni, emelett pedig duzzanatlohasztó is.



A menta levelek is megnyugvást nyújtanak. Morzsoljon össze pár darabot és helyezze a szem köré. Bőven elég 5 percig rajta hagyni, a hatása ugyan az, mint a fent említett krumplié.

A rózsavíz és aloe vera gyulladás csökkentő tartalma miatt közkedvelt, és beválsz szer a fáradt szem és szemkörnyék regenerálására. Illetve mind kettő C és A vitamint tartalmaz, ami feszesíti a bőrt. Vattapamaccsal vigyük fel a szemkörnyéke, 10 percig hagyjuk rajta, majd mossuk le.

Egy kanál vízben feloldott is hatásos lehet illetve, a mandula olaj. Mindkettő redukálja a duzzadt szemet, illetve halványítja a szem körüli karikákat. 

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)