Jump to content

A szeles napok után kényeztesd magat házi testápolóval!

2019. 02. 26. 17:05

Hideg, szeles idő, védtelen bőr, hát nem sok jó sül ki ebből. Ha szeretné elkerülni a megaszott, és véresre repedezett kezet, vagy ajkakat, érdemes kenegetnie magát. Na persze nem kell ehhez több ezre krém, csak egy kis idő, és konyha.

A következőkben egy teljesen természetes összetételű kéz- és testkrémről olvashatnak, amely könnyed és rendkívül hidratáló. A legjobb benne mégis az, hogy nem zsírosítja a bőrt, és nem lesz az a tipikus „nem lélegzik a bőröm” érzet a használata után.
Az interneten sok receptet találni, de ez a legjobb! A viccet félretéve, tényleg hatásosabb, mint sok hasonló a kategóriában, ami annak köszönhető, hogy nem igényel kókuszolajat az elkészítése.
Ez a krémes hidratáló helyreállítja a bőrt a hideg téli napok után, de még a nyári forró napokon is felüdülést tud nyújtani. Hát kell ennél több egy testápolótól?

Íme a nem zsírosító krémes testápoló receptje:

Hozzávalók:

- 1 csésze tiszta aloe vera gél
- desztillált vízzel, vagy erős főzött gyógytea
- ½ csésze reszelt méhviasz
- ½ csésze mandula
- szőlőmag, vagy jojobaolaj
- 1 tk. E-vitamin olaj
- 15 csepp illóolaj

Elkészítése:

Keverjük össze egy közepes tálban az aloe gélt, az E-vitamin olajat és az illóolajat, majd tegyük félre állni egy kicsit. Ez azért szükséges, hogy átvegye a szobahőmérsékletet, ami segíti az emulálódást.

Tegyük bele a lereszelt méhviaszt és az olajat egy mérőpohárba, majd forraljuk fel addig, míg a méhviasz fel nem oldódik. Ezt követően a tiszta egyveleget, helyezzük turmixgépbe és hagyjuk kihűlni. Csak az után haladjunk tovább, ha kihűlt, de még lágy!

A mixerbe helyezett anyaghoz adjuk hozzá a tálban elhelyezettet. A gép közben lassú fokozaton menjen. Néha állítsuk le, és keverjük meg egy kanállal, hogy az üvegre került összetevők is visszakerüljenek a mixtúrába. Ez nagyjából 10-15 percig tart. A kulcs a türelem!

A kívánt állag eléréséig ezt folytatni kell. Ha kész, befőttesüvegbe tárolja, lehetőleg a hűtőben, mert akkor több hétig használható még. 

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)