Jump to content

Hűsítő oázis a nyár közepén: mojitós jégkrém házilag

2019. 08. 30. 14:20

A kellemeset a hasznossal elv mentén, a nyár egyik legizgalmasabb, legfinomabb, és legbódítóbb fagyijának titkát osztjuk meg veled. Buli előtt, kerti sütögetésre, vagy csak a kanapén filmezéshez, tökéletes választás!

Gyerekek és felnőttek számára is egyaránt elkészíthető a jeges finomság, annyi különbséggel, hogy az ifjúság számára a rumot nem árt mellőzni, míg a többiek esetében nem kell vele spórolni. Az biztos, hogy ilyen jégkrém különlegességet egyik hűtőpultban sem találsz, a másik nagy előnye pedig, hogy olcsóbban kijön, mint a tényleg finom kategóriába tartozó, darabonként több száz forintos jégkrémek.

Kivis- mentás mojitó jégkérm

Ami a hozzávalók listáját illeti, a legközelebbi kis boltban is be tudod szerezni az alapanyagokat, és viszonylag kevésből, igazán sok jeges frissítőt készíthetsz. Szócséplés helyett, jöjjenek a tények!

Hozzávalók (10-20 jégrkémhez):

- 250 ml víz
- kicsi és nagy mentalevelek vegyesen
- 75 g cukor
- 75 ml rumot (gyerekeknek készítve nyilván ez nem kell)
- 250 ml frissen préselt lime dzsúsz
- 6 kivi, hámozva és vastagon szeletelve
- jégrémpálcika

Elkészítése

Öntsük a vizet és a cukrot egy lábasba, majd forraljuk fel, és kevergessük folyamatosan, míg a cukor fel nem oldódik. Ezután a hőfokot vegyük alacsonyabbra, majd dobjuk bele a fazékba a menta leveleket. Kb. 10 percig hagyjuk benne őket, hogy ízüket és levüket kiengedjék.

Ezután a keveréket egy szitán át szűrjük le, hogy megszabadítsuk a menta levelektől, majd öntsük a levet turmixba és adjuk hozzá a lime levét, a rumot és a 4 kivit. Egészen addig turmixoljuk, míg krémes állagúvá nem válik.

Ezután a keveréket tegyük a kívánt fagyialakba, majd mehetnek be a fagyasztóba. Kb. egy óráig hagyjuk benne, aztán a maradék kivit szeleteljük fel, és tegyünk a massza tetejére, majd óvatosan szúrjuk át a kivin a pálcikákat. Aztán mehet vissza a fagyasztóba, legalább fél napra. Kész is!

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)