Jump to content

Pénzhozó dekor, ami bevonzza a bankókat

2019. 11. 29. 17:05

A szerencse, a megfelelő anyagi jólét mind-mind sok apró alkotóelemből áll össze. A Feng Shui szerint az otthon bizonyos kiegészítői is bevonzzák a fenti kettőt, de csak akkor 5 alapvető berendezési „aranyszabályra” odafigyelünk.

Sokat olvasni arról a bizonyos Feng Shuiról, ám sokan nem tudják, mit is takar a hangzatos kifejeztés. A Feng Shui jelentése alapvetően szelet és vizet jelent, és úgy lehetne igazán lefordítani, hogy „érezni a körülvevő környezetet.” A Feng Shui 4000 éves múltra tekint vissza. Kínában hétpecsétes titokként kezelték, az első írást Európában 1873-ban tette közzé, Ernest J. Eitel tiszteletes, a Londoni Missziós Társaság tagja.

A Feng Shui lényege, hogy lakásunk, irodánk, a minket körülvevő bútorok és elemek olyan összehangban legyenek, és olyan hatást váltsanak ki, minthogyha a természet ölelne körül. Ezért fordít a Feng Shui nagy figyelmet a tárgyak és a kiegészítők elhelyezkedésére, megfelelő pozíciójára.

Pénzhozók a Feng Shui szerint

A Feng Shui a minden mindenre hatással van elve szerint a berendezés is befolyással lehet jelenlegi gazdasági helyzetünkre. Az eszme szerint viszont bizonyos tárgyak és azok megfelelő elhelyezése nem csak több javat, hanem nagyobb szerencsét is bevonzhat. Lássuk mely öt dolgot érdemes otthonodba csempészni a sikeré érdekében.

Virágok

Nem mű, és nem is az elaszott virág az, ami a jó szerencsét bevonzza a lakásba, hanem sokkal inkább a friss virág. A Feng shui tana szerint utóbbi vonzza a szerencsét, viszont nem szabad olyat vásárolni, amin tövisek találhatók, mert azok megakadályozzák a chi áramlását.

Kör alakú elrendezés

A kínai tan szerint a bútorokat érdemes kör formában elrendezni, mert ez segíti az energia megfelelő áramlását, és a jó bevonzását. A hálószobára külön figyelmet kell fordítani, mert a Feng Shui szerint a pihenésre szánt szobának akkor lesz megfelelő az energiája, ha az ágy az ajtóval szemben, átlósan helyezkedik el.

Álomcsapda

Szintén a jó alváshoz és a békés hálószobához tartozik az álomfogó használata. Noha ez utóbbi az indiánoktól ered, mégis hatását világszerte fontosnak tartják. Ha a hálószoba ajtaja fölé van akasztva, vagy a fekhely fölé, akkor távol tartja a rossz álmokat.

Naptár

A naptárt nem szabad ajtóra akasztani, még a vécé belső felére sem! Ugyanis a naptár a Feng Shui szerint az élet és a percek múlására emlékeztet és ez negatív befolyással van a hosszú életre. A naptárat ezért csak a falra szabad tenni.

Tükör és háló

A Feng shui szerint, nem szerencsés, ha a tükör az ággyal szemben, vagy a fölött van. Ez vitához vezethet, ami pedig rányomja bélyegét a mindennapokra. Idegesen, párkapcsolati gondoktól sújtva nem lehet sikereket elérni.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)