Jump to content

DIY: saját készítésű okosóra amerikai módra

2020. 03. 31. 11:26

Egy nashville-i mérnök otthoni barkácsolás helyett elkészítette a Smart Watch készüléket.

A DIY (Di It Yourself, azaz Csináld magad!) mozgalom egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Azt eddig is tudtuk, hogy az emberek szeretnek „bütykölni”, de a saját alkotások azért általában nem „maguktól” születnek, elkészítésükhöz ugyanis részletes útmutató áll rendelkezésre.

Samson March amerikai villamosmérnök és termékfejlesztő szakmájából adódóan is nehezebb feladatot tűzött ki magának. Állítása szerint csupán néhány hét leforgása alatt alkotta meg teljes mértékben saját tervezésű, nemes egyszerűséggel Smart Watch-nak nevezett okosóráját.

A férfi külön töltőállomást is tervezett a készülékhez. Az óra feltöltése csupán 2,5 órát vesz igénybe, egy feltöltéssel pedig akár 7 napig is használható. A színes kijelzős Smart Watch a pontos idő mellett képes megjeleníteni a felhasználó telefonjára érkező különféle értesítéseket – például üzeneteket, e-maileket és naptárbejegyzéseket –, ugyanakkor hangjelzés egyelőre nem társul mindehhez.

March úgy nyilatkozott, hogy a lehető legolcsóbb anyagokkal dolgozott, így a végösszeg körülbelül 50 dollárra rúgott. Ugyanakkor szerinte a termék sikeréhez és nyereségességéhez minimum négy-ötszörös áron kellene értékesíteni az órát. Tehát a kereskedelmi forgalomba kerülés akkor érné meg, ha 200 és 250 dollár közötti áron lehetne eladni a terméket. Ugyanakkor a szakember nem tervezi szélesebb körben is hozzáférhetővé tenni a fejlesztését.

A teljes képhez ugyanakkor hozzátartozik, hogy nem egy amatőr tervezőről van szó. Samson March ötéves termékfejlesztői tapasztalattal rendelkezik, és olyan eszközökhöz – például 3D nyomtatóhoz – is hozzáfér, amelyek a hétköznapi ember számára nem igazán elérhetőek - írja az iotzona.hu.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu;ioutzona.hu | Kép: pixabay.com)