Jump to content

Egy elmaradhatatlan nyári kiegészítő!

2020. 06. 05. 17:05

Amikor a Balaton közepén eszedbe jut, hogy innál egy jó hideg sört, de a parton lévő már megmelegedett, a legközelebbi büfében pedig aranyáron mérik… Na ilyen esetekben jön nagyon jól a lebegő hűtőtáska, amit fillérekből elkészíthetsz.

A 7000 forintos fánk úszógumi is kihozható alig egy ezresből, így miért ne lehetne megoldani a hűtőtáska problémát is okosan? A vízen ringatózva kevés dolog esik jobba egy frissítő üdítőnél, de kimenni érte a partra macera, na meg ott amúgy pillanatok alatt felforr, így legjobb, ha magaddal viszed. A gumimatrac alá rejtés sem rossz megoldás, de mi tudunk egy kényelmesebb verziót.

DIY hűtőtáska

Hűtőtáskát készíteni még egyszerűbb, mint fánk alakú úszógumit, legalábbis kevéssé időigényes az egyszer biztos. Amire szükséged lesz hozzá:

- lavór vagy valami műanyag zárt láda
- polifoam rúd vagy úszó szivacsrúd
- olló
- madzag

Elkészítése

Először is mérjük hozzá a polifoam rudat a lavór méreteihez, és vágjuk passzentosra. Utána a madzagot fűzzük át a szivacsrúdon, majd jöhet a lavór. Illesszük a lavór szélei alá a szivacsrudakat, majd húzzuk és rögzítsük a madzaggal. Használat előtt ajánlatos tele pakolni jéggel, és kész is!

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)