Jump to content

Három dekorelem, ami nem hiányozhat az asztalról

2020. 06. 18. 16:00

A rohanó világban és a feladatok őserdejében is meg kell hagyni egyetlen apró szegletet az agy- és léleknyugtató tevékenységnek, az evésnek. Az evést pedig asztalnál illik művelni, amiről három dolog nem hiányozhat.

A teljes értékű asztalhoz nem árt egy terítő, szép étkészlet és egy-két hangulatos szalvéta, de ami teljes mértékben elmaradhatatlan: a kínáló, a gyertya és a váza. S miért olyan fontosak?

Egyrészről hangulatteremtők, amiről számos kutatás számolt be, hogy étvágyfokozó és nyugtató hatással bír. A szépen elhelyezett evőeszközök és a színben és stílusban hozzá passzoló kínáló is ilyen hatást fejt ki, másrészről esztétikusan elférnek rajta a gyümölcsök, kekszek, sajtok, édességek.

A váza is hasonlóan hat a közérzetre, és ha nincs is most kéznél egy, akkor költséghatékonyan készíthetsz egyet borosüvegből, vagy bármi másból.

A gyertyák főként a vacsoránál fontosak. Egyrészről fokozzák az intimitást, másrészről segítenek relaxálni, ami egy hosszú nap után nagyon hasznos. Nincs otthon? Készíts te magad, citromból vagy narancsból, kagylóból, befőttesüvegből.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)