Jump to content

Készíts parkettát fillérből!

2020. 07. 01. 17:05

13 ezer fillér pontosabban a parkettára. Egy oregoni nő ugyanis ráunt a drága felújításra, a hagyományos padlólapokra, és valami egészen szokatlan dolgot alkotott.

Van egy csomó egy forintosod, esetleg roskadozik a polc a két forintosoktól? Készíts belőle padlót! Vagy, valami hasonlóan kreatív dologra használd fel, ahogy egy oregoni nő, Tonya Tooners tette.

A legtöbb embernek néhány fémpénz semmit sem jelent, s ha meglátunk egy öt forintost az utcán, vállat vonva továbbhaladunk. Nos nem így Tooners, aki hosszas évek kitartó gyűjtögetésével 13 ezer darab pennit gyűjtött össze (ami 130 dollárnak felel meg), azzal a szándékkal, hogy egyedi padlót készít belőlük.

Pénzpadló

„Az egész úgy kezdődött, hogy lemértem a padlómat, és megkeresem a közepét”- mondta Tonya az Imgur-on. A következő lépésben eltervezte, hogy hova, milyen színű pénzérméket fog tenni. Vintage hatást akart elérni, így eltartott egy darabig, míg a 13 pénzérmét a megfelelő helyre rakta. Az alkotáshoz legkevesebb tíz doboz ragasztót használt fel, valamint rengeteg habarcsot, és fa töltőanyagot.

A padló lerakása egy hónapon át zajlott, és néha előröl kellett kezdeni az egészet, mert Tooners kutyái bizony előszeretettel ürítettek a félkész alkotásra. A nő elmondása szerint nem volt koncepció, „gyémánt alakban kezdtem el kirakni őket, aztán meglátjuk hova vezet alapon haladtam”- írta.

Az egész munkálat ezzel a néhány érmével kezdődött, aminek a lerakási ideje, már csak ránézésre is többnek tűnik, mint egy fél nap.

A szoba alapterülete nem több min kilenc négyzetméter, de azért az sem kevés munka végigrakni érmékkel.

A végéhez közeledve a szoba lényegesen kisebbnek hat, viszont nem minden nap sétál az ember pénzpadlón.

Miután elkészült a remekmű, habarccsal és epoxi gyantával fixálta, és fényesítette. A fáradozás, azért megérte!

 

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)