Jump to content

Aranylevelekkel feldobott lámpabúra

2020. 10. 27. 12:00

A csináld magad lámpaburák nagy előnye, hogy saját ízlésed szerint készítheted és variálhatod, plusz kreatívkodásod lenyomatát örökíti meg. Ha unod a búrád, akkor váltsd le erre a mutatós darabra!

Noha a levélhullás ideje jócskán elmúlt már, aggodalomra semmi ok, mert papírból is pompás levelet lehet formálni. A többi pedig már csak a kézügyességen múlik.

A házilag barkácsolt lámpaburák egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyen elkészíthetők és a folyamat nem jár nagy költséggel, így szinte végtelenül sokszor újrakezdheted, ha épp nem tetszik a végeredmény, vagy valami elrontottál.

Ezekre lesz szükséged: 

- lámpabúra rizspapírból
- papírból készült falevelek (ha véletlenül van otthon levélgyűjteményed, most felhasználhatod!)
- festékspray (arany, ezüst, amilyen színhez csak kedved van)
- ragasztópisztoly

Elkészítése:

Ha sikerült dűlőre jutnod a színválasztást illetően, akkor első lépésként fújd le a búrát vele. Hagyd megszáradni, és közben készítsd el a leveleket. A levelek mennyisége attól függ, mekkora búrát vettél, de a kevesebb néha több frázis most nem helytálló, mert minél bőkezűbben bánsz a levelekkel, annál mutatósabb lesz a végeredmény.

Az elkészült leveleket szintén fújd le az általad választott színnel. Ha van kedved akár néhány darabot fess más színűre. Hagyd megszáradni őket.

Végezetül ragaszd fel a leveleket tetszőlegesen a búrára. Ha dús hatást akarsz elérni, akkor rétegezve végezd a ragasztást!

(Forrás: hazesotthon.co.hu;kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)