Jump to content

Szív zokni: hangolódj a Valentin-napra

2021. 02. 14. 08:30

Lassan újra elérkezik a szinglik és az Amerikából átvett szokások utálóinak ádáz ellensége, a szerelmesek napja. A Valentin-nap pedig nem szól másról, mint a szívecskés dolgokról, úgyhogy egy egészen egyszerűen elkészíthetőt mutatunk, ha épp hangulatba jöttél.

Ahogy közeledik február 14-e, úgy nőnek ki szinte a földből a piros szívecskés lufik, párnák, bögrék és egyéb ajándékok. A formás tojássütők, serpenyők és sminkcucc rendszerezőknek is nagy keletje van ilyenkor, így nem csoda, ha a sok rikító piros és szívet formázó termékrengetegtől már herótot kapsz.

A fentiekből két dolog következhet. Ha ráuntál a csili-vili, romantikus ajándékokra, teljes mértékben ignorálod a szerelmesek napját, és begubózva a lakásba, egy jó bor társaságában becsmérled a hírfolyamodba bekúszó romantikus, szívecskés képeket vagy te magad is készítesz Valentin-napi díszeket, csak egy letisztultabb, egyszerűbb változatban.

Ha nem vagy az ünnep nagy ellenzője, és szívesen adod át magad a hangulatának, még akkor is, ha esetleg szingliként vágsz neki a napnak, de mellőznéd a klasszikus színek, és anyagok használatát, akkor ez a DIY-projekt pont neked való.

Ugyan szívecske formájú díszről van szó, ám az a leghagyományosabb módon sem illik bele a Valentin-napi ajándékok rengetegébe, mert zokniból készül, ami ráadásul nem is piros, hanem csíkos vagy épp pöttyös, netán a szivárvány színeiben pompázik. Egyszóval szakít a hagyományos dolgokkal, mégis kedves ajándék, aminek szíved választottja is örülne, de lakásodban is jól mutat.

Nos, amire szükséged lesz az elkészítéséhez:

- egy zokni, ami gyakorlatilag lehet bármilyen mintájú, színű

- szív alakú sablon, ide kattintva letöltheted a nyomtatható változatot

- varrógép vagy egyszerűen tű és cérna

- rizs vagy vatta a töltőanyagnak

- opcionális: flitter vagy csillámpor

Ha az összes hozzávalót beszerezted, akkor indulhat a móka. Első lépésként használd a szív-sablont és vágj ki két szívet a zokniból. A két felet rakd egymás fölé, és kezd el összevarrni őket.

Az utolsó öltés előtt, hagy egy kis részt szabadon, amin keresztül a szívdísz töltőanyagát beleteheted. Ha megtöltötted, akkor összevarrhatod. S kész is az ünnepi dísz, ami kedves, mutatós, és nem ordít róla, hogy giccses.

A kész alkotást, attól függően, ahogy kedved és időd engedi, feldobhatod egy kis csillámporral vagy flitterrel. Persze nem kell eltúlozni a flitterfelhasználást sem, csupán három-négy színes korongot varrj rá. Ha ajándékba adod, hímezhetsz rá feliratot is.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)