Jump to content

Díszes lelki felüdülés rózsával

2021. 03. 17. 09:05

Nem csak a kertek, vázák éke, de a testnek és a szellemnek is felüdülést hoz.

A virágok királynője titulust szépségével elnyerő rózsa gyümölcse és virága olyan hatóanyagokat tartalmaz, amit a legkülönfélébb területeken lehet alkalmazni. A gyógyászat, kozmetika, szépségápolás területén egyaránt fellelhető. Természetesen csak vegyszermentes növényből készíthető otthon, és ipari szinten is készítmény.

Házilag is készíthetünk belőle illóolajat, fürdősót, vagy épp lábfürdőt. A lábfürdőhöz:

- kellemesen langyos vízre
- rózsaolajra
- 3 evőkanál mézre
- és egy marék rózsasziromra van szükség.

Hatékonyan felpuhítja a repedezett bőrt. Rózsaolajat 1ml olajból és 5kg virágból készíthetünk, ami azért elég költséges lehet. A fürdősó készítése jóval pénztárca kímélőbb. 500 g Holt-tengeri sót keverjünk össze 5 csepp rózsaolajjal, adjunk hozzá virágszirmot, és már kész is. A virágboltokban kapható hagyományos rózsák is pont megfelelőek.

Nem csak a virágát, hanem a gyümölcsét is fel lehet használni. A csipkebogyó tartalmú készítmények magas C-, A-, B-, és K – vitamin tartalmúak. Ennek köszönhető, a fertőzés megelőző hatása, és a reumás fájdalmakra is javallott. A csipkebogyóból készített szörp magas C – vitamin tartalommal bír, ami erősíti az immunvédelmet, így ha teheted, fogyassz belőle bátran.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)