Jump to content

3 tipp egyedi gömblámpasor készítéséhez

2016. 08. 28. 10:57

Az utóbbi években nagyon divatossá vált a színes gömbökből álló lámpasor, mely lakásunk minden szobájában remekül mutat és hangulatos világítást ad az esti filmnézéshez, beszélgetésekhez vagy romantikához. Íme 3 füzér, amit te is könnyen el tudsz készíteni otthon!

Elő a ping-pong labdákkal!

Amire szükséged lesz: ping-pong labdák, színes karácsonyi égősor. Ennek a lámpasornak elkészítéséhez először egy késsel vagy kicsi fúróval lyukasszuk ki a labdákat. Ezek után csak annyi a dolgunk, hogy minden egyes lámpára tegyünk rá egy labdát, majd szögek segítségével rögzítsük a falhoz a kész lámpasort.

Sejtelmes és finom fénye lesz

A ping pong labdákból készített lámpasornak nagyon szép, halvány pasztellszínei lesznek, mivel a karácsonyi égősor erős színét a labdák fehérsége tompítani fogja, így akár gyerekszobába is kerülhet éjszakai világításnak!

Fonalgombolyagok a falon

Amire szükséged lesz: karácsonyi égősor, lufik (vízibombák), színes zsinórok, alkoholos filc, tapétaragasztó, vazelin. Első lépésként fújjuk fel a lufikat lehetőleg teniszlabda nagyságúra, mivel a készülő lámpafüzér nem igényel nagyobb gömböket, hogy érvényesülni tudjon a falon. A színes fonalakat áztassuk be tapétaragasztóba, majd egy pár percet hagyjuk őket állni. Addig a lufik aljára alkoholos filccel rajzoljunk egy kicsi körívet, akkorát, amin keresztül majd belehelyezzük a lámpákat úgy, hogy azok ne essenek ki, illetve itt fogjuk majd kihúzni a lufit is a gombolyagból. Ezek után csak annyi a dolgunk, hogy a lufikat bekenjük vazelinnel és felkötözzük őket egy farúdra, amiről lelógva nyugodtan száradhatnak a már begombolyagozott lufik. Végezetül pedig a tapétaragasztós fonalakkal össze-vissza bekötözzük a lufikat. Ha megszáradtak a fonalak leeresztjük vagy kilyukasztjuk a lufit, kihúzzuk a gombolyagból és a helyére betesszük az égősort.

„Elkötelezett” lámpasor

Amire szükséged lesz: egy decis műanyag papírpohár, ragasztó, vékony kötél, kés, karácsonyi égősor. Egy késsel bevágjuk a poharak alját, ezeken keresztül tesszük majd bele a búrákba a lámpákat. A poharakat beragasztózzuk és végül szépen körbetekerjük őket a kötéllel.

Rusztikus megoldás

A kész lámpaburákat rátesszük az égősorra, nem feltétlenül kell mindegyik égőre tennünk burát, mivel úgy lehet, hogy túl zsúfoltnak tűnne az lámpasorunk.