Jump to content

Színezd újra a szobádat!

2017. 08. 23. 11:37

Szívesen változtatnál a szobád színén, de nem mersz vagy nem tudsz dönteni, hogy milyen színűre fesd? Íme egy egyszerűen kivitelezhető ötlet, ami biztosan megtölti a szobádat élettel és ha véletlenül meggondolnád magad, akkor is könnyen vissza tudod varázsolni az eredeti állapotot!

Amire szükséged lesz:

  • sniccer
  • olló
  • mérőszalag
  • ceruza
  • színes dekortapasz

Először is jelöljük be a háromszög legszélső csíkjának két alsó sarkát, illetve felezzük meg ezt a távot, hogy megkapjuk a háromszög felső csúcsának helyét is. Érdemes egyenlő oldalú háromszög helyett csak egyenlő szárút csinálnunk, mivel így jobban érvényesül majd a falon a mintánk.

Ezután a bejelölt fal alján lévő sarokpontokat kössük össze a falon lévő felső sarok csúcsával az első csík dekortapasszal. Igyekezzünk minél pontosabban és egyenesebben felragasztani a falra az első csíkot, mivel ehhez fogjuk majd igazítani később a többi csíkot is.

Ha kész vagyunk a két szélső csíkkal, akkor szépen sorjában elkezdhetjük felragasztani a többi színes tapaszt is, odafigyelve arra, hogy azok is egyenesek legyenek, illetve hogy egyenlő távolságban legyen az összes egymástól. Ha nem bízunk a szemmértékünkben, jelöljünk be még pár segédpontot a falon!

Az utolsó lépésként igazítsuk ki a háromszögek felső csúcsát sniccer segítségével szép hegyesre.

Kevés ennél egyszerűbb és látványosabb módja van annak, hogy színt vigyél a szobádba, miközben nem kell aggódnod, hogy mi történik, ha mégsem tetszik az eredmény, hiszen csak óvatosan le kell szedned a csíkokat a falról és vissza is kaptad a szobádat!

(Forrás: kezmuvesseg.hu)