Jump to content

Kerti partit tervezel? - 6 tipp, hogy tökéletes legyen

2017. 09. 10. 09:34

A napsütés megérkeztével lassan eljön a keri partik ideje is, amin nem csak részt venni élmény, de egy ilyen esemény megszervezése is remek móka lehet. Következzen néhány tipp, ami garantálja, hogy a te bulid legyen a legemlékezetesebb.

Virágok és vázák

Az első és legfontosabb dekorációs elem a virág, így ebből nem árt egy nagy csokornyit szedni valamelyik közeli réten vagy a kertben, ám ha erre nincs lehetőségünk, akkor irány a virágpiac. A kinti asztalokat egy-egy szép vázával díszíthetjük, amit még különlegesebbé tehetünk, ha citrusfélékkel rakjuk ki az oldalukat. Ha inkább csak egy-egy szál virággal dekorálunk és nincs elég vázánk, akkor vessük be a boros- és a sörösüvegeket is.

Hangulatvilágítás

Ha az estébe nyúlik a buli, akkor gondoskodjunk a megfelelelő világításról is. Ne csak a kerti ösvényeket és a teraszt világítsuk ki mécsesekkel, de például egy-egy létra vagy szék segítségével is hangulatos dekorációs pontokat készíthetünk. Az egyszínű, sima karácsonyi égősort is elővehetjük, ám arra vigyázzunk, hogy ez a megoldás esős időben felejtős. A másik amire ügyeljünk az, hogy a kábelekben ne lehessen elesni.

Tálalás

Ha nagyobb eseményt tervezünk és a hűtőben már nem fér el semmi, akkor keressünk egy hűvös, árnyékos helyet, fogjunk egy tiszta talicskát vagy pár fémvödröt, töltsük fel jéggel és mehetnek is bele az italok. A tálalóasztalon a kiírt menükártyák helyett akár ötletes kavicsokra is írhatjuk, hogy mi az adott fogás.

Még egy kis virág

A megmaradt vagy letört virágfejeket se dobjuk ki, hisz remekül mutathatnak az asztalon. Az épp használaton kívüli poharakat lefordíthatjuk, így alul a virágdekorációt fixáljuk, míg a talpra egy-egy mécsest tehetünk. A maradék anyagokból akár a vázákat is hangulatosabbá tehetjük.

Apróságok

 

Egy régi fémdézsa is átalakulhat dekorációvá, mindössze egy kis vízre és úszógyertyákra lesz szükség. A régi csomagolóanyagok gyorsan díszfüzérekké válhatnak, csak olló, ragasztó és cérna szükséges hozzá.

Még mindig virágok

Ha még maradt virágunk, akkor pár konzervdobozt is bevethetünk, amit egy kevés drót segítségével például a szék hátuljára, a pad oldalára vagy a fák törzséhez is rögzíthetünk. A finom illatú növényeket akár a mécsestartó köré is elhelyezhetjük.

(Forrás: tizeslista.hu)