Jump to content

Készíts absztrakt műalkotást a fehér falakra!

2017. 09. 16. 11:00

A fehér falfestés magától értetődő választás, mivel így nem kell azon agyalnunk, hogy akkor milyen színt is válasszunk, hogy később ne bánjuk majd meg a döntésünket. Ha mégis vágyunk egy kis színre, akkor készítsünk színes képeket a falunkra! Íme 5 egyszerű ötlet, hogy hogyan alkoss absztrakt „műalkotásokat” saját kezűleg!

Elmosódott összhatás

Ezt a képet igen könnyű elkészíteni, egész egyszerűen annyi a dolgunk, hogy pár fehér lapot összepacázunk. Nem is kell feltétlenül ecsettel festenünk, elég ha különböző színeket belemosunk a vízbe, azokat pedig rácsöpögtetjük a papírra. Nem baj, hogyha egybefolynak a színek, egy a lényeg - használjunk minél több árnyalatot! Ha befestettük a lapokat, várjuk meg, hogy megszáradjanak, majd vágjuk szét őket különböző méretű háromszögekre. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy egy fehér vászonra felragasztjuk a háromszögeket hézagosan, hogy kilátszódjon közöttük a vászon fehérsége.

Bekeretezett kerítés a falon

Egy üres képkeretből is mutatós képet készíthetünk az üres falfelületekre, csak egy dróthálóra és színes papírokra van szükségünk. A dróthálót feszítsük ki és rögzítsük a képkerethez, majd vágjuk le a felesleges részeket. Ha szeretnénk, akkor a hálót, illetve a keretet le is festhetjük fehérre, így még jobban bele fog olvadni a hátterébe, mellyel igazán érdekes hatás érhetünk el. A dróthálóba csíkokra vágott, feltekert, színes papírokat teszünk és kész is a képünk. Nem feltétlenül kell a teljes hálót megtöltenünk színes papírokkal, továbbá azok akár különböző méretűek is lehetnek, amivel térhatást érhetünk el.

Zsírkrétás falak

A zsírkréták nemcsak arra jók, hogy a gyerekek szépen a vonalon belül maradva kiszínezzenek egy színezőt, hanem egy hajszárító segítségével igazán különleges képeket is alkothatunk belőlük. A legegyszerűbb, ha a krétákat szépen sorba rendezzük és felragasztjuk őket a vászon tetejére. Ezután pedig szárítsuk meg hajszárítóval a krétákat, amik a meleg hatására megolvadnak és elkezdenek lefolyni a vásznon. Míg szárítjuk őket, kicsit döntsük meg a vásznat, hogy lassan, de biztosan le tudjanak folyni az olvadt darabok. De akár a levegőben is tarthatjuk a krétákat és úgy olvasszuk meg őket, így színes foltok fognak a vásznon keletkezni.

Anyagdarabok újragondolva

Maradék anyagdarabokból vágjunk ki kisebb-nagyobb leveleket, melyeket ragasszunk fel a vászonra és így építsünk fel belőlük egy virágot. A vászont le is festhetjük egy szép halvány pasztellszínnel, vagy akár sötétebb árnyalatot is választhatunk, csak arra ügyeljünk, hogy az anyagdarabok elüssenek a háttértől, hogy tudjanak érvényesülni.

Betéglázott vászon

Ha fárasztónak találjuk a levelek kivágását, akkor szabjunk ki egyszerűen téglalapokat színes papírokból és ezeket ragasszuk fel a vászonra. Ennél egyszerűbben elkészíthető képet keresve sem találnánk!

(Forrás: kezmuvesseg.hu)