Jump to content

Hímzőráma a falon

2017. 12. 31. 10:42

A gyerekszoba dekorációk közül a legutolsó, részletesebben bemutatásra kerülő DIY ötlet a hímző keretes díszítés.

Biztosan sokaknak fekszik otthon nem használt hímzőráma, amit időhiányban már nem használunk, vagy soha nem is használtunk. Nekem is volt néhány örökölt darabom, és biztosan tudtam, rendeltetésszerűen használni soha nem fogom. Jól jött viszont a gyerekszoba díszítéshez.

A szobában felhasznált textilek maradékát feszítettem ki a keretekben, hozzá illő szalagokkal fűszerezve, hogy ezzel is a harmóniát erősítsem, amint az anyag itt-ott újra visszaköszön a helyiségben. (A szalag azért is kellett, mert nagyon kicsik voltak a maradék anyagdarabok, nem fedték volna a teljes kört.) A miénk kis egyszerű darab, de nézzétek csak mi mindent lehet még kihozni a puritánnak tűnő tapétarámákból!

Dekorálhatjuk filcvirágokkal.

A kifeszített anyagra erősíthetünk árnyképet is.

Hímezhetjük, a képen keresztszemes öltések díszítik az anyagot.

Lehet üzenőtábla, tűzhetünk rá emlékeztető képeket, ha a kör belsejét egy hungarocell (nikecell) darabbal, vagy parafával “béleljük”.

Miért tennénk csak a falra?! Az ötletes gyerekszoba kitalálója a plafonra függesztett számtalan színes körrel alakította egyedivé a helyiséget. Nem csak látványos, hanem hasznos megoldás is, gondoljunk a sokat hanyatt fekvő csecsemőkre. Biztosan imádják a látványt, a csupasz plafon messze nem ilyen lenyűgöző!

(Forrás: craftster.org)