Jump to content

6 partidekoráció dekortapaszból

2018. 02. 06. 11:41

Nagy örömünkre a jó idővel egyenes arányosan szaporodik a kerti partik, a grillezések és a szülinapi bulik száma. Ilyenkor nem árt felkészülni dekoráció terén is, így hat olyan ötletet mutatunk, amivel kis költségvetésből is igazán mutatós partidekorációt lehet összeállítani.

Meghívó

Minden parti általában a meghívóval kezdődik, bár sokan választják a közösségi oldalakat a szervezéshez, de mennyivel hangulatosabb egy igazi meghívót küldeni. Válassz papírt, írd rá vagy nyomtasd ki a szöveget és ragassz rá a buli témájához illő dekortapaszt. Hidd el a hatás nem marad el, amikor megérkezik a meghívód.

Bátran használj csillámot, szalagokat, ruhaanyagokat, különféle paparíokat is a dekortapasz mellett, hisz az eklektika csak még egyedibbé teszi a meghívókat.

Poharak, üvegek és vázák

Bizonyára te is találkoztál már azzal a problémával, hogy letetted a poharad valahova és utána nem tudtad melyik a tiéd. Éppen ezért hasznos és mutatós a poharak megkülönböztetése. A poharakat előre is feldíszítheted például kezdőbetűkkel, vagy rábízhatod a vendégekre is, csak különböző színű dekortapasz választékot biztosíts számukra.

A poharakkal összevontam a különböző üvegeket is, mert bizony nagyon jól mutat a házi limonádé egy-egy kisebb befőttes üvegben is. Tekerj köré színes tapaszokat, majd tegyél bele egy szívószálat, meglátod isteni lesz a végeredmény!

Szívószál

A poharak megkülönböztetését bízhatod a szívószálra is, csak figyelj, hogy mindegyik más színű legyen, vagy írd rá a vendégsereg nevét egyesével. Ha igazán trendi akarsz lenni, szerezz be pár csomag papír szívószálat is, az én kedvencem a chevron mintás. Ezeket a dekorációkat a Gasztroshop, az Eztettem és a Karcsi papírboltja üzleteiben is megtalálhatod.

A pasztellszínekkel, a virágmintával, a pöttyökkel és a csíkokkal nem foghatsz mellé idén sem, hisz ezek a szezon kedvencei.

Evőeszköz

Ha unod a mosogatást, jól jön egy-egy buli alkalmával a műanyag vagy fa evőeszköz. Ez bizony nem olyan szép, viszont kevesebb munka van utána. Itt is jól jönnek a mintás szalagok, egyrészt felismerhetővé válik a sajátod, másrészt mutatóssá teszi, az amúgy csúnya műanyagot. Fából készült evőeszközt az Arany-ló és Dekorella Shop üzleteiben szerezhetsz be.

A fára jobban tapadhat a dekortapasz és pár perc alatt el tudod készíteni a színes, hangulatos és egyedi étkészletet, ami garantáltan a vendégek kedvence lesz.

Girland és zászló

Könnyen elkészíthető, viszont annál dekoratívabb kiegészítője lehet a girland a partinak. Előnye, hogy bárhova fel lehet ragasztani és utána bármikor le lehet szedni anélkül, hogy nyomot hagyna. Mindössze két hozzávalóból áll: pékzsineg (Baker’s Twine) és dekortapasz. A pékzsineg helyett használhatsz bármilyen szalagot, zsinórt vagy hímzőfonalat. A kis előételek méltó tálalására ragassz zászlókat a fogpiszkálóra vagy simán díszként tegyél ki az asztalra zászlós hurkapálcákat. Ezen dekoráció beszerzését a Dekorella Shop, a Scrapbook és a Scrapfellow könnyítheti meg.

A mutatós és színes hurkapálcikák a kisebb falatok mellett is jól mutatnak, de akár sütikben vagy tortába is szúrhatjuk őket.

Hangulatvilágítás

Egy jó kiülős, sütögetős estéhez hozzátartozik a hangulatvilágítás is. A legegyszerűbb megoldás a mécses köré tekert tapasz, de ugyanilyen jó a befőttes üvegek dekorálása, ráadásul közben újrahasznosítasz is.

Nem csak a mécses szélét dekorálhatod ki egy kis dekortapasszal, de akár a nagyobb lakberendezési áruházakban kapható legolcsóbb, minimalist üvegpoharat is feldobhatod ezzel a módszerrel.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu)