Jump to content

Vigyél kis tavaszt a lakásba! - 1.rész

2018. 02. 19. 20:16

Borítsd virágba az otthonod papírból vagy filcből készült virágokkal, vagy ragassz fel egy madárkás fali matricát! 22 olcsó tipp, hogy az otthonodban már február végén kitavaszodjon!

A leglátványosabb változást azzal érhetjük el, ha átfestjük a falakat, de ez télen nem túl praktikus ötlet, ráadásul jó nagy felfordulással jár. Sokkal egyszerűbben feldobhatjuk a szobánkat, ha tél végén már nagyon nyomaszt minket a szürkeség, falmatricával. Rengeteg magyar cég szakosodott falmatricák gyártására, csak meg kell találnunk azt, ami passzol az ízlésünkhöz és az otthonunkhoz.

Egy természetközeli falmatrica biztosan jó választás, ha attól szenvedünk, hogy mostanában kevesebbszer jutunk ki a szabadba. Ehhez a darabhoz ráadásul kis akasztók is járnak, így a fácska jobban beépül a lakásba. Az ötlet az ausztrál Vinyl Interior Design nevű cégé, de ugyanezt bármelyik fát ábrázoló falmatricából kihozhatjuk pár színben hozzá illő akasztóval.

A falak átfestése helyett a másik takarékos megoldás, ha a bútorokat dobjuk fel, például vidám színűre festjük egy polc belsejét.

Egy kopott széknek, kisasztalnak, szekrénykének is új életet adhatunk egy átfestéssel, a belsejét pedig megbolondíthatjuk mintás tapétával.

Ha még a bútorokhoz sem nyúlnánk hozzá, akkor vigyünk színt a lakásba vidám lakástextilekkel. Egy szép virágos sötétítőfüggöny rögtön tavaszt csinál a négy fal közé.

Pár új díszpárnával is könnyen életet vihetünk a nappaliba, legyen az madaras, virágos, vagy csak simán vibrálóan színes. Ehhez persze nem árt, ha a kanapénk színe semleges.

Mi nők a csokinál talán csak a virágokat szeretjük jobban, és nem kell megvárnunk, hogy egy férfi megajándékozzon minket egy csokorral. Hazafelé álljunk meg a virágosnál, vegyünk pár szál szép virágot, és miután otthon vázába tesszük őket, további virágos dekorelemekkel fokozhatjuk a hatásukat.

Még színesebb lehet az összkép, ha egymásba teszünk egy kisebb és egy nagyobb vázát, és a kettő közötti űrt színes cukorkákkal töltjük meg. Jobb, mintha megennénk őket.

Feldobhatunk egy egyszerű vázát azzal is, ha élénk színű csíkokat festünk rá. Ha szigetelőszalaggal ragasztunk rá csíkokat, amíg festünk, akkor nem lesz nehéz a vonalon belül maradni.

(Forrás: nlcafe.hu)