Jump to content

Vigyél kis tavaszt a lakásba! - 2.rész

2018. 02. 20. 20:24

Előző cikkünkben már meséltünk pár ötletről, mellyel egy kis tavszt csempészhetsz a lakásodba, és most jöjjön a folytatás.

Ilyenkor tele vannak a virágosok vágott tulipánnal és nárcisszal, de ha te inkább cserépben tennél hagymás virágot az asztalra, nézd meg hozzá a dekortippjeinket!

Maradandóbb virágos dekorációban is gondolkozhatunk, magunk készítette virágokkal feldobhatunk egy meglévő díszpárnát, egy függönyt, vagy egy abrosznak az asztalról lelógó részét, így nem kell új lakástextilekre sem költenünk a korai virágzásért. Ezek a filcvirágok például rettentő könnyen elkészíthetők.

Aki próbált pipacsot szedni, az tudja, hogy amilyen gyönyörűen mutatnak a mezőn, olyan gyorsan lepotyogtatják a piros szirmaikat vázában. Ha viszont pipacsos girlandot készítünk filcből, örökké pompázhatnak nekünk.

Néhány száraz ág és egy színes kartonlap is elég, hogy tartós virágcsokrot készíthessünk a lakásba.

Ha a fejükkel lefelé lógatjuk le a művirágokat, akkor olyan hatást keltenek, mintha nemrég szedtük volna a mezőn, és most szárítanánk őket.

Néhány olcsóbb képpel is tavaszias hangulatot kelthetünk otthon.

Még kevesebből megúszhatjuk a dolgot, ha egy szép csomagolópapírt keretezünk be, vagy használhatjuk például egy régi naptár, esetleg egy kidobásra ítélt növényhatározó lapjait.

Még jobb, ha van otthon szép anyagunk, amit gombostűvel rögzíthetünk hungarocell táblákon.

Virágos mintát is gyárthatunk otthon, ha egy műanyag flakon alját festékbe mártjuk. Ebben a nyomdázásban a gyerekek is biztosan szívesen részt vesznek.

Már az is szemet gyönyörködtető látvány, ha a természet egy darabkáját visszük be a szobába. Egy kis barkácsmunkával például mutatós akasztót készíthetünk egy egyszerű farönkből.

Légies ruhaakasztót is könnyen eszkábálhatunk egy vastagabb, száraz faágból.

Ha színekre vágyunk, akkor megfesthetjük a fát, mielőtt akasztót készítünk belőle. Ezekből az aprócska darabokból például ékszertartó készülhet, már csak pár szög hiányzik belőlük.

Nemcsak a virágos, de a madárkás minták is közelebb hozzák a tavaszt, egy szép szalvéta vagy abrosz elég, hogy beköltözzön a lakásba. A tavaszias hangulatot fokozza, ha világos színeket válogatunk össze.

(Forrás: nlcafe.hu)