Jump to content

Hulladékfából káprázatos padló?

2020. 04. 15. 09:05

Már-már művészetnek is lehetne nevezni, azt fajta padlólerakást és készítést, amit egy fiatal amerikai srác művel. Igaz egy 56 négyzetméteres helyiséghez öt hónapnyi munka kellett, de megérte!

Alexey Steshak, aki magát mint „őrült dekorátort” jellemezi, öt teljes hónapon keresztül készítette otthonában a padlót, amiből néha jutott a falra is. A végeredmény elképesztő lett.

A WOW-projektre keresztelt munkafolyamat 2016. Októberében vette kezdetét, és csak a következő év márciusában ért véget. Ez idő alatt 56 négyzetméter alakult át egy mini-erdővé, amihez negyven zsáknyi fát használt fel Steshak. „Már évek óta arról álmodta, hogy megcsinálom. Most végre tényleg megtettem, és az álmom valóra vált”- mondta a Bored Pandának az alkotó. „Öt hónapomba került, hét napból hetet dolgoztam rajta, és akkor ebbe még nem számoltam bele a fa száradási idejét, és az anyagok előkészítésétét.”

A padlóhoz a szél által letört ágakat, hulladékfát, néhány vágott fát, és gyümölcsfákat használt, amelyek összesen 40 zsákba fértek csak bele.

Tölgy, mandzsúriai dió, kajszibarack, alma, körtefa, kőris, nyírfa, kőris juhar, amerikai dió, cseresznyefa, vörösfenyő, és mahagóni fa adta a teljes palettát.

A fák alá funérlemezt fektetett, és arra ragasztotta rá az elemeket.

Miután a fapadló késze volt, jöhetett a második lépés: a kerámia madarak.

Végezetül pedig a falig felívelő fa.

Egy kis festés talán még ráfért volna a falakra, de azt leszámítva, szuper végeredmény született!

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)