Jump to content

Csináld magad nyakláncok

2018. 01. 15. 16:18

Ha az új évben szeretnél színesebben öltözködni, de az anyagiakra sem ártana jobban figyelned, akkor itt az ideje egy kis csináld magad barkácsnak.

Pompon

Csak egy kis színes maradék fonál kell és egy aranylánc az első képen látható megoldáshoz, melynek nagy előnye, hogy egy tucatnyi színes kis függő gyártása esetén még cserélni is tudod a színeket. A második verzió már kicsit időigényesebb, hisz itt egy vastagabb alapot kell körbetekerned a színes szálakkal - de a képet elnézve megéri a munka.

Fémláncok

Pár régi fémes láncból egy egyedi és színes kiegészítőt varázsolhatunk, hisz csak egy kis festék vagy pár színes madzag kell, amit a szemek köré hurkolhatunk.

Csillogó kacatok

Pár régi fémpénz, régi gombok, pár nélküli fülbevalók - a kacatok is új életre kelhetnek egy nyakék képében, amihez csak egy bőr alapra és egy ragasztópisztolyra lesz szükségünk. Persze a régi kitűzők, brossok sem kell, hogy a fiók mélyén porosodjanak, egy-egy selyemszalagra felfűzve elegáns, vintage hangulatú nyaklánc lehet belőlük.

Anyag

Az anyagmaradékokat sem kell kidobni, hisz egy felfűzős technikával bohém és csajos kiegészítő készülhet belőlük, de a keményített csipke is gyönyörű kiegészítővé válhat, ha kreatívak vagyunk.

Mutatós fonatok

A vastagabb madzagokból színes, fonott anyagékszert készíthetünk, de a fémes szálakból álló multiékszereket is könnyedén elkészíthetjük otthon. Elő a fogókkal és a fémes zárókapcsokkal!

Amiből nem elég

Ha szereted a nagy és feltűnő ékszereket, akkor a kristályok, a flitterek, a csillogó rátétek és az ásványok sem maradhatnak ki egy-egy csajos barkácsolásból.

(Forrás: kezmuvesseg.hu)