Jump to content

Így készíts pinatát otthon!

2018. 05. 18. 11:07

Mi lehetne jobb annál, ha egy olyan „zsákot” ütögetünk, amiből aztán cukorkák potyognak ki?! Ha nem is egészen erre a célra találták ki, de a pinata igen jó szórakozás nemcsak stresszoldásra, hanem különleges alkalmakra is.

Amire szükséged lesz: színes krepp papír, kartondoboz, újságok, hosszú lufik, tapétaragasztó, olló, folyékony ragasztó, szigszalag, gumikesztyű és sniccer.

A tipikus pinata szamár alakú, de mi most csak egy egyszerűbb zsákra emlékeztető pinata elkészítését fogjuk bemutatni. Első lépésként fújjuk fel a lufikat, de ne teljesen, hogy még tudjuk őket hajlítgatni. Készítsünk belőlük háromszögeket, ha egyet megformáztunk, ragasszuk össze egy kicsit szigszalaggal, hogy megőrizze az alakját. Ezután tekerjük össze a ragasztószalaggal a három lufit, ez lesz a pinata zsákunk váza.

A lufik méretének megfelelően szabjunk ki kartondobozokból háromszögeket, melyeket aztán a lufikhoz erősítünk ragasztószalaggal.

A felesleges újságpapírokat felvágjuk csíkokra, beázatatjuk őket tapétaragasztóba és mint mikor papírmasét készít az ember, befedjük a pinatánkat a ragasztós papírokkal. Ehhez a folyamathoz célszerű gumikesztyűt húznunk, illetve igyekezzünk két-három réteggel is bevonni a zsákot, hogy legyen majd tartása a zsáknak.

Míg szárad az újságpapír vágjuk „fodrosra” a krepp papírokat. Ha pedig már nem nedves az újságpapír, folyékony ragasztó segítségével rögzítsük a csíkokat a zsákhoz.

Ha elkészült a szép színes zsákunk, sniccer segítségével vágjunk egy akkor lyukat a zsák oldalába felül, melybe épphogy befér a kezünk. A lufikat közben durrantsunk ki a sniccer segítségével és ha ügyesek voltunk, akkor a pinata megőrzi az alakját!

A lyukhoz szabjunk ki kartondobozból egy akkora téglalapot, ami egy icipicit nagyobb, mint a nyílás, kössünk hozzá egy madzagot, majd tegyük bele a pinatába ezt a kis ajtót. Töltsük meg minden földi jóval, édességgel a pinatánkat, majd a madzag meghúzásával zárjuk be a nyílást. A tetejénél fogva lógassuk fel a pinatát – esetleg ehhez a felső kötélhez kössük hozzá a nyílás madzagját- és kezdődhet is a küzdelem a finomságokért!

(Forrás: kezmuvesseg.hu)