Jump to content

A főbb festék típusok és jellemzőik

2016. 09. 14. 04:54

Előző cikkünkben írtünk a festék spray használatához egy kis segítséget. Most pedig megmutatjuk melyiket mi jellemzi.

A szintetikus (oldószeres, zománc) Pinty Plus Basic sprayk remekül használhatóak minden porózus és nem porózus felületre, (kartonra, fára, kőre, fémre)  hiszen remekül tapadnak, és két rétegben fújva gyönyörű zomác felületet kapunk. Száradási ideje minimum 24 óra, de ha egy órán belül fel tudjuk vinni a második réteget úgy is szép lesz. 1 óra elteltével azonban már ne próbálkozzunk, felmarhatja az előző réteget inkább várjuk ki a teljes száradást és ekkor fújjuk a második réteget.

A standard RAL színekben kapható Pinty Plus akril sprayk szinte minden felületen megállják a helyüket legyen az kül- vagy beltér. Használata a szintetikus sprayknél egyszerűbb, hiszen jóval gyorsabban kb. 15 perc alatt szárad meg, de már 5 perc elteltével vihető rá az újabb réteg. Speciális fluoreszkáló és metál festék gazdagítja a kínálatot.

A vizes bázisú akril spray a Pinty Plus Aqua  festék környezetkímélő, szinte szagtalan, nem mérgező és könnyen kezelhető. Száradása kb. 1 óra, de 5 perc után újrafesthető. 15 percig vízzel lemosható, de száradás után fényes, egységes felületet képez és teljesen vízálló lesz. A polisztirolra is fújható festék remek gyerekekkel közös munkánál is, hiszen egészségkímélő.

A Novasol Pinty plus sprayfestékek forradalmian új tagja a Chalk Paint Spray (Kréta spray) , mely ötvözi a spray előnyeit a matt, kréta festék tulajdonságaival. A vintage hatás elérése a kréta sprayvel szinte minden felületen gyerekjáték.