Jump to content

Ne dobd ki! 12 tipp a régi törölköző újrahasznosításához! - 1. rész

2018. 01. 02. 01:08

Foltos lett, elkopott, elszakadt a régi törölköződ, te mégis sajnálod kidobni? Íme 12 hasznos trükk, segítségükkel újrahasznosíthatod a megunt fürdőszobai textíliát.

Készítheted egy fehér törölközőből vagy a deréktájékon kinőtt fürdőköpenyedből is ezt a fehér bolerót. Nem kell hozzá más, mint egy remek szabásminta és némi kézügyesség. Vásárolhatsz rá virágdíszt, de miért ne csináld meg azt is te magad?

Mit szólnál egy olyan darabhoz, ami törölköző és strandruha egyben? Dobd fel a régi törölköződ széleit új szegélyekkel, varrj rá 4-6 látványos gombot, alakítsd a méretedre, és már kész is.

A kopott kis törölközőket sem kell kidobnod. Válassz ki színben passzoló két kis kéztörlőt. Mosd át őket sok öblítőben, hogy jó puha legyen az anyag. Álmodd meg a kis csimpánzfigurát, és mire elkészül, tuti ez lesz a gyerek kedvenc alvós játéka.
 
 
Személyre szabott ajándékot szeretnél? Nos, ehhez szükséged lesz néhány igazán puha új kéztörlőre. Vásárolj színben hozzáillő szalagot, és a muffin formájúra felcsavart textileket kösd össze vele. A tetejére készíts kis cseresznyeformákat színes papírból, majd a kis muffin-törölközőket állítsd bele egy nagyobb papír muffinformába.
 
A strandtáska nem kell, hogy drága darab legyen. A lényeg, hogy elférjen benne a könyv, a törölköző, a naptej, a gyerek játéka, a könyv..., és ne sajnáld, ha telemegy homokkal, vagy vizes lesz. Vagyis a régi strandtörölközőből lesz a legjobb táska. Egy egyszerű mintával varrd meg a táskát, díszítsd kedved szerint, majd egy egyszerű kötéllel alakítsd ki a pántjait.
Gyerekeknek készíthetsz élénkebb színből keresztpántos megoldást.
(Forrás: nlcafe.hu)