Jump to content

Ne dobd ki! 12 tipp a régi törölköző újrahasznosításához! - 2. rész

2018. 01. 28. 01:11

Foltos lett, elkopott, elszakadt a régi törölköződ, te mégis sajnálod kidobni? Íme 12 hasznos trükk, segítségükkel újrahasznosíthatod a megunt fürdőszobai textíliát.

És egy strandretikülhöz mit szólnál? Vásárolj dekor- vagy kézművesboltban két bambuszkarikát, egy közepes méretű törölközőből készítsd el a táska alapját – nem baj, ha teszel bele egy bélést -, majd díszítsd kedved szerint.

Egy puha frottíranyagból kiváló párnahuzatok készülhetnek nemcsak a kerti bútorra, de akár a kispárnáinkra is.

Turbózd fel régi kedvencedet. A kopott széleket eltüntetheted bármilyen szalaggal vagy csipkeszegéllyel. A törölköző végéhez varrj hozzá egy kispárnát, vagy régi rongyokból, szivacsdarabokból alakítsd ki a fejtámaszt. Már csak egy erős textilre lesz szükséged, amivel megvarrod a párnarész hátoldalát.

Régi kéztörlő, törölköző, sötétítő és egyéb ruhadarabokból is elkészítheted a kutyád legújabb játékát.

Még karácsonyi ajándéknak is tökéletes ez a sütőkesztyű. Keress az interneten szabásmintát, és a régi törölköződből készítsd el a kesztyű formáját, használj bármilyen bélést, hogy erősebb legyen. Varrd meg a szegélyeket és az oldalára a kis akasztókat. Akár hímezhetsz is bele.

Ragaszkodsz a régi sámlidhoz, de a rokonok és a szomszédok folyton azt mondják, dobd ki ezt a régi vacakot? Azt már nem! Egy erős anyagra van szükséged, amivel „megfoltozhatod” a sámlit. Szóval irány a fürdő!

(Forrás: nlcafe.hu)